Afbeelding
Foto: Ilse Höcker

Kinderen enthousiast aan de slag in winkels Broekvelden

Algemeen

Bodegraven - De winkeliers van Winkelcentrum Broekvelden hebben hun krachten gebundeld en in de herfstvakantie een leuke, gratis activiteit voor kinderen georganiseerd. Een heuse Stagedag met als thema 'Wat weet jij over de winkels in het winkelcentrum?' Maar liefst 32 kinderen hadden zich hiervoor opgegeven.

Op woensdagmiddag 23 oktober verzamelden alle deelnemers zich op het plein, bij het grote beeld. Vonden de jongsten het eerst nog een beetje spannend, de wat oudere kinderen stonden te popelen. Nadat alle stagiair(e)s waren verdeeld over zes groepjes, heette initiatiefneemster Cheyenne Humme-Berkvens (Jumbo Langerak) iedereen welkom en vertelde wat er allemaal op het programma stond.

Leren door zelf doen

De groepjes namen om de beurt een kijkje achter de schermen in één van de zeven deelnemende winkels. Ook mochten ze zelf aan de slag. Hamburgers bakken bij Kwalitaria Délifrance en broodjes bij Brood & Ko. Verse beefburgers maken bij slagerij Gelderblom, leren inpakken bij gemakswinkel Cigo en groenten wegen of schillen bij 'John Groenten en meer'. Bij Jumbo gingen in de winkel aan de slag en iedereen mocht verse jus tappen. Bij Pura Salon Hair & Body Repair werden het haar prachtig ingevlochten of gekleurd met (uitkambare) verf. Cheyenne: "Het was een geweldige middag! Iedereen kreeg een speciaal ontworpen Doe-boekje met daarin opdrachtjes per winkel. Ze mochten overal kijken, voelen en proeven. Ze hebben genoten… en wij ook!" Aan het eind van de middag ging iedereen naar huis met een schat aan ervaring, een ballon, goed gevulde goodie-bag en een lekker softijsje.

Tekst en beeld: Ilse Höcker

Afbeelding

Advertentie

Categorieën