Logo kobr.nl
V.l.n.r. David Dros, de ontwerper van het lichtplan, Ewout de Kruijf die voor de elektrische installatie heeft gezorgd, Ruud Kromwijk, bestuurder van Stichting Custwijc, en Anthony Voorend die de betimmeringen en het plafond heeft uitgevoerd.
V.l.n.r. David Dros, de ontwerper van het lichtplan, Ewout de Kruijf die voor de elektrische installatie heeft gezorgd, Ruud Kromwijk, bestuurder van Stichting Custwijc, en Anthony Voorend die de betimmeringen en het plafond heeft uitgevoerd. (Foto: Wim de Boevère)

Multifunctionele zaal Custwijc gezellig aangekleed

Driebruggen - Dorpshuis Custwijc beschikt op de bovenverdieping al vanaf het begin over een zaal, de Arie van Zwieten zaal, die kan worden gebruikt voor feestelijke gelegenheden, bijeenkomsten en verenigingsactiviteiten in het dorp. Die zaal is recent heringericht en aangekleed met als resultaat een extra gezellige ruimte.

Jaarlijks worden in de bovenzaal ook de toneelvoorstellingen van de CPJ gehouden, maakt Sinterklaas na de intocht daar zijn opwachting en is het ook de oefen- en repeteerruimte van muziekvereniging OBK. Maar iets ontbrak er; het voelde er niet echt gezellig aan en ook de akoestiek liet te wensen over. Met ondersteuning van OBK is daar onderzoek naar gedaan. Na overleg van Stichting Custwijc en beheerder Jaap Schouten met de gemeente, de eigenaar van Custwijc, is toestemming verkregen om één en ander onder handen te nemen. De bedoeling daarbij was om dit zoveel mogelijk in eigen beheer en met lokale ondernemers te doen. Daar is de stichting goed in geslaagd.

Het plan voor de nieuwe aankleding is gemaakt door interieurarchitect Ed Burgwal. De betimmering van de wanden en het vervangen van het plafond is uitgevoerd door Anthony Voorend AV Bouw. Een nieuw, volledig led-lichtplan is ontworpen en geleverd door Dros Lightning en het elektrische installatiewerk is uitgevoerd door Ewout de Kruijf van Van Vliet Installatietechniek uit Driebruggen. Montagebedrijf Van Der Gun heeft de verwarming geoptimaliseerd, Van Maren Coating BV heeft de radiatoren en de metalen delen van de tafels middels poedercoating onder handen genomen en de frma Kiela uit Driebruggen heeft de tafels verder opgeknapt en de tafelbladen vernieuwd. De penningmeester van Stichting Custwijc, Rien van Duuren, heeft zich ontfermd over het schilderwerk en begeleiding van de werkzaamheden.

Het prachtige resultaat uit deze lokale gezamenlijke inspanningen is dat dorpshuis Custwijc, en daarmee ook het dorp Driebruggen, beschikt over een gezellige zaal die naar wens te huur is, met of zonder horeca.

Tekst en beeld: Wim de Boevère

Meer berichten