VOLLEYBAL Heren en dames VSTS behouden toppositie

Sport

Bodegraven - Wat vooraf werd verwacht was is een walk-over van de nummer 1 VSTS tegen de nummer 12 Irene H2, maar niets bleek minder waar. Irene H2 was een gedegen tegenstander en omdat de scherpte aan de kant van VSTS ontbrak, was van een 'makkelijke' overwinning geen sprake. Bij vlagen liep het spel van de Bodegravers, maar het echt vasthouden van het goede spel lukte niet. De wedstrijd werd wel gewonnen met 4-0 met setstanden 25-18, 25-21, 25-21, 25-14.
Zaterdag 23 november om 14:30 uur staat in sporthal De Zebra in Gouda de wedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie op de agenda, Vollingo H4. Hopelijk kan de voorsprong op de ranglijst worden uitgebouwd.

Het team van VSTS Dames 1 ontving afgelopen zaterdag de dames van Switch Dames 1 uit Utrecht. De eerste set ging nog kansloos verloren met 12-25, maar herstel kwam er in de tweede set die met 25-21 werd gewonnen. Na nipt verlies in de derde, spannende set (24-26) volgde weer setwinst (25-16). Voor de derde week op rij werd de wedstrijd beslist in een vijfde set. De set ging gelijk op tot de veldwissel. Vanaf de stand 8-8 nam het team van coach Strang de touwtjes in handen. De servicedruk van Arius Rozendaal bracht het team op een beslissende voorsprong. Met hard werken sleepten de dames de overwinning uit het vuur, 15-11. Een mooie prestatie voor dit jonge team, dat voorlopig een 3e plaats in de competitie inneemt. Op donderdag 28 november spelen de dames van VSTS de volgende thuiswedstrijd om 21:00 uur in De Kuil.