Afbeelding
Foto: Marijke Groot

Evertshuis kleurt oranje als symbool van geweld tegen vrouwen

Algemeen

Bodegraven - De Verenigde Naties hebben 25 november uitgeroepen tot Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Onder de noemer: Orange the World wordt vanaf die dag wereldwijd 16 dagen actiegevoerd en diverse gebouwen oranje verlicht om duidelijk te maken dat geweld tegen vrouwen moet stoppen! Zo ook het Evertshuis. Burgemeester Van der Kamp gaf het startsein voor 'Orange the World' in Bodegraven-Reeuwijk!

Soroptimist International, club Alphen aan den Rijn, vraagt aandacht voor de wereldwijde actie Orange the World. De hoofdingang van het Evertshuis is oranje verlicht en op het gemeentehuis wordt een tekst geprojecteerd. De actie loopt tot 10 december. Over heel de wereld worden belangrijke gebouwen oranje gekleurd: van de Erasmusbrug in Rotterdam tot het gemeentehuis in New York en van het hoofdkantoor van de Europese Commissie in Brussel tot de historische Amman Citadel in Jordanië. De kleur oranje staat symbool voor een stralende, optimistische toekomst vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Soroptimist International (een internationale netwerkorganisatie van werkende vrouwen) maakt zich al bijna een eeuw sterk voor de positie van vrouwen en kinderen en streven onder andere naar het uitbannen van geweld tegen vrouwen en meisjes en de deelname van vrouwen bij conflictoplossingen. Voor meer informatie kunt u de websites www.orangetheworld.nl en www.soroptimist.nl raadplegen.

Beeld: Marijke Groot

Advertentie

Categorieën