Afbeelding

Wandelen en hardlopen voor Lymph&Co tijdens Snertloop RVC'33

Sport

Reeuwijk-Dorp - Ook dit jaar wordt door RVC'33 op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar, 4 januari 2020, de Snertloop georganiseerd. De Snertloop is 4,2 km lang. De route start op Kaagjesland in Reeuwijk-Dorp en loopt via Reewal, Zwarteweg, Middelburgseweg en weer via Kaagjesland naar de finish op de parkeerplaats van RVC'33 aan het Kaagplein.

De jeugd tot 11 jaar loopt rond het hoofdveld. De start is voor de kantine en ze finishen op de parkeerplaats, net als alle andere lopers. Er wordt gelopen in drie categorieën: Jeugd tot 11 jaar (start 13.30 uur), senioren en jeugd vanaf 11 jaar (start 15.00 uur), en wandelaars (start 13.30 uur). Na afloop kunnen de deelnemers en publiek in de kantine genieten van een gratis kop snert of warme chocolademelk. Kijk voor alle informatie en inschrijving op www.rvc33.nl/snertloop

Goede doel

Het inschrijfgeld gaat zoals ieder jaar naar een goed doel. Dit jaar zal het de Stichting Lymph&Co zijn, dat onderzoek doet naar lymfklierkanker. Deze ANBI stichting focust zich op innovatief, baanbrekend en risicovol fundamenteel onderzoek naar deze ziekte. Hierbij doet Lymph&Co een unieke belofte: 100% van alle donaties gaat naar onderzoek!

Eén van de mensen die aan lymfklierkanker lijdt, is oud RVC'33-lid Conny van Roon. Ze kreeg acht jaar geleden de diagnose lymfklierkanker. Er zijn diverse types lymfklierkanker. Conny heeft een type waarvan genezing niet mogelijk is. Door onderzoek hoopt de stichting dat de levensverwachting zal stijgen voor patiënten en dat veel meer mensen zullen genezen.

Advertentie

Categorieën