Logo kobr.nl
Foto: Marijke Groot

Maatjes gezocht: bijdragen aan meer levensgeluk via maatjesproject Samen Sterk

Reeuwijk-Brug - Altijd al iets willen betekenen voor een plaatsgenoot? Dan is dit jouw kans! Woensdag 19 februari 2020 is er een basistraining in het Huis van Alles in Reeuwijk-Brug voor nieuwe maatjes van 'Samen Sterk', gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Mensen uit uw omgeving (uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk) willen graag een maatje. De maatjesvragers variëren in leeftijd tussen de 12 en 92. Ze willen samen op pad, samen sporten, een goed gesprek of een beetje hulp om meer onder de mensen te komen. Een maatje is een vrijwilliger die één-op-één gekoppeld wordt aan iemand die een maatje wil. Mogelijk ga je wekelijks een uurtje langs, sommige mensen vinden 1x per twee weken of een maandelijkse afspraak voldoende. Je helpt iemand de draad weer op te pakken en samen (nieuwe) dingen te gaan ondernemen. Je staat als maatje naast de ander, met als uitgangspunt dat jullie allebei plezier beleven aan het contact. Ga je aan de slag als maatje, dan kun je deelnemen aan de trainingen en bijeenkomsten, die georganiseerd worden door 'Samen Sterk'. Samen Sterk is het maatjesproject van SAM.

Tijdens de training ontmoet je andere vrijwilligers en krijg je een duidelijker beeld van wat het inhoudt om een maatje van iemand te zijn. Graag vooraf aanmelden voor deze training via samensterk@samvrijwilligers.nl Voorafgaand zal iemand van Samen Sterk met u een kennismakingsgesprek houden, zodat verwachtingen over en weer duidelijk zijn.

Wilt u meer informatie? U kunt contact opnemen met

Samen Sterk - maatjes

www.samwelzijn.nl

samensterk@samvrijwilligers.nl

06 – 45 01 86 98 (bereikbaar van 9:00 uur tot 12:00 uur op werkdagen)

Meer berichten