Logo kobr.nl

RTV Bodegraven lanceert nieuwe website

BODEGRAVEN - Na een maandenlange voorbereiding ging dit weekend de nieuwe website van RTV Bodegraven online. Als onderdeel van een pakket stappen die de omroep dit jaar gaat nemen om een toekomstbestendige en sterke omroep neer zetten, die door de inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk gevonden wordt.

De website is tot stand gekomen in samenwerking met RPL, de lokale omroep in Woerden. Vorig jaar besloten vijf lokale omroepen uit de directe omgeving - Waddinxveen, Gouda, Oudewater, Woerden en Bodegraven-Reeuwijk - om de handen ineen te slaan. "Nadrukkelijk met behoud van de eigen identiteit, want als lokale omroep sta je vooral midden in de eigen gemeenschap," aldus Nel de Wilde, die sinds november 2019 het voorzittersstokje van RTV Bodegraven heeft overgenomen van Willem van der Neut.

Een andere belangrijke stap is de nieuwe naam 'BR6', die per 1 april gevoerd gaat worden. BR6 staat voor Bodegraven-Reeuwijk en de zes dorpen waaruit onze gemeente bestaat. De naam 'RTV Bodegraven' vroeg vanzelfsprekend al een tijdje om verandering, omdat de omroep de hele gemeente voorziet van mooie, lokale radio- en televisieprogramma's.

Kortom, een enorm bevlogen team professionele vrijwilligers gaat samen aan de slag om in 2020 mooie stappen te maken. "Een nieuwe website de lucht inbrengen is niet niks," zegt De Wilde. "Voor buitenstaanders lijkt het een druk op de knop, maar die komt nooit tot stand zonder de inzet van inwoners die in hun vrije tijd hun kennis en ervaring inzetten om van de lokale omroep een groot succes te maken."

De link naar de nieuwe website is www.rtvbodegraven.nl.

Meer berichten