Logo kobr.nl
Foto:

Waardevolle schoolkerkdienst De Regenboog

REEUWIJK - "Waar komt De Regenboog, de naam van de school, vandaan?" vroeg dominee Van Veldhuizen van de Hervormde Gemeente Sluipwijk aan Nel van Galen, de directeur van de school. "Aan de ene kant, verwijst de naam van de school naar Gods belofte en trouw," vertelde Van Galen. "Aan de andere kant zijn de prachtige, verschillende kleuren van de regenboog zoals jullie, prachtige kinderen, allemaal verschillend en allemaal heel erg welkom op school en bij God!"

Het thema van de dienst was 'de regenboog', waarbij het verhaal van Noach centraal stond. Maar het thema was natuurlijk ook een knipoog naar de naam van de school. De kinderen van de groepen 1 t/m 4 hebben vooraf op school druk geoefend om alle liederen te leren en om bij het lied 'Kleuren, kleuren, allemaal kleuren' de juiste kleur op tijd omhoog te steken. Ze hebben mooie kunstwerken gemaakt, die door de hele kerk te zien waren. Ook de lezingen werden door de kinderen zelf gedaan, zodat het echt een viering voor en door de kinderen was.

Na afloop toonde de Sluipwijkse gemeente zich gastvrij door voor alle kinderen, hun ouders en eigen gemeenteleden limonade, koffie en thee aan te bieden, zodat er nog even nagepraat kon worden over deze bijzondere dienst.

Meer berichten