Logo kobr.nl
Foto:

115 wandelaars lopen Snertwandeltocht

HEKENDORP - De 14e editie van de Hekendorpse Snertwandeltocht, georganiseerd door de 117 jaar oude Hekendorpsche IJsclub, is weer succesvol verlopen. Aan de wandeltocht deden maar liefst 115 wandelaars mee.

De keet, gekscherend de 'Pipowagen' genoemd, stond dit jaar opgesteld bij de Broedkorf in Oudewater. Dankzij de gastvrijheid van de Broedkorf kon er vanuit de keet warme chocomel met speculaas uitgeserveerd worden. Deze locatie was tevens het eindpunt van de 5 kilometer en het rustpunt van de 11 en de 16 kilometer. Vanaf hier werden de lopers van de 5 kilometer met een Amerikaans legervoertuig, een Dodge uit 1942 weer terug naar Hekendorp vervoerd. In het kader van 75 jaar bevrijding waren zowel de chauffeur als bijrijder in originele WO II-kleding uitgedost. Beiden zijn lid van een re-enactmentvereniging.

De snert in café Goejanverwelle smaakte na afloop uitstekend en de reacties van de wandelaars waren positief. De organisatie kijkt nu al uit naar de volgende editie van de Hekendorpse Snertwandeltocht.

Meer berichten