Slager Teun geeft extra uitleg bij de film.
Slager Teun geeft extra uitleg bij de film.

Grote belangstelling voor de foto-filmpresentatie

Algemeen

DRIEBRUGGEN - Er zijn al eerder goed bezochte presentaties van historische foto’s en films van en over Driebruggen in het Huis van Alles geweest, maar deze keer was de belangstelling dusdanig groot dat het niet meer in één avond kon worden afgedaan.

Dinsdagavond 11 februari werd de maximale capaciteit van het Huis van Alles bereikt met wel zestig bezoekers. Vanwege de grote vraag is de presentatie daarom woensdagmiddag, voor wederom een volledige bezetting, nogmaals herhaald.

Onderbroken door een korte pauze voor een kopje koffie of thee zijn drie foto-filmserie’s vertoond. De eerste film lag iedereen heel vers in het geheugen en gaf een weergave van een stukje tamelijk recente geschiedenis, namelijk een kijkje voor en achter de schermen bij Slagerij- en Partyservice Gelderblom. Het bedrijf van de wel bij iedereen bekende Teun Hoogendoorn is per 31 december vorig jaar gesloten. Bij de meeste evenementen in Driebruggen, zoals konings- en koninginnedagen, was Teun met zijn staf altijd prominent aanwezig voor een smakelijke hap. Ook bij deze foto- en filmavond was Teun zelf aanwezig om aan zijn jarenlang trouwe klanten uitleg bij de film te geven en dat werd bijzonder gewaardeerd.

Na de film over de slagerij en het afscheid op 31 december volgden nog twee films met de geschiedenis van winkels en ondernemingen die ooit in Driebruggen actief zijn geweest.

Tekst en beeld: Wim de Boevère

Advertentie

Categorieën