Logo kobr.nl
Op de foto staan behalve de wethouder Inge Nieuwenhuizen, het Thuiszorg wijkteam Reeuwijk van Zorgpartners.Zij verzorgen mevrouw,
Op de foto staan behalve de wethouder Inge Nieuwenhuizen, het Thuiszorg wijkteam Reeuwijk van Zorgpartners.Zij verzorgen mevrouw, (Foto: Marijke Groot)

Mevrouw Dekker-van Dijk viert haar 100ste verjaardag

REEUWIJK - Mevrouw Dekker-van Dijk bereikte afgelopen zaterdag de memorabele leeftijd van 100 jaar. Ze vierde dat met haar familie in een restaurant aan de Reeuwijkse Plassen.

Het feest begon al een dag eerder tijdens een gezellig samenzijn bij de voor haar versierde dagbesteding aan de Kaarde in Reeuwijk-Brug. Mevrouw Dekker, die vlakbij in de Ravenhorst woont, is daar doordeweeks elke dag graag aanwezig. Loco-burgemeester Inge Nieuwenhuizen kwam haar daar namens het gemeentebestuur van harte feliciteren en nam een mooi boeket bloemen voor haar mee. De 100-jarige was verrast en vond het mooi wat er allemaal gebeurde. Ze moest nog wel wennen aan het idee dat zij echt 100 jaar was geworden en dat ze nu zo in de belangstelling stond.

Verhuizing

Bijna haar hele leven woonde mevrouw Dekker in Amsterdam, eerst in de binnenstad, later in een buitenwijk. Daar genoot zij samen met haar man van de natuur in het nabijgelegen Amsterdamse Bos. Na diens overlijden bleef zij daar wonen tot zij door een slechter wordende

gezondheid liever in de buurt van haar zoon en schoondochter wilde wonen. Die kans deed zich zeven jaar geleden voor en zij kwam in een van de woningen van de Ravenhorst in Reeuwijk te wonen. Haar zoon en schoondochter - inmiddels haar mantelzorgers - wonen ook in deze gemeente.

Bijzondere felicitatie

Mevrouw Dekker vond het altijd leuk om met plantjes bezig te zijn. Nu dat haar niet meer lukt, vindt zij het doen van spelletjes bij de Dagbesteding leuk. Op tv en in de krant volgt zij nog diverse onderwerpen op de voet. Het Koninklijk Huis is er daar een van. Prachtig vindt zij het dan ook per brief de felicitaties voor haar 100e verjaardag namens Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima te hebben ontvangen.

Beeld: Marijke Groot

Meer berichten