Afbeelding

Crisis maakt creatief

Algemeen

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Het is al bijna een maand geleden dat de eerste maatregelen werden getroffen die snelle verspreiding van het coronavirus moesten inperken. De horecabranche werd als eerste geraakt, en hard ook. Dat heeft de creativiteit bij sommige ondernemers losgemaakt.

Deuren sluiten en geen omzet meer, die boodschap kwam hard aan. Gelukkig kwamen er ook al snel regelingen om ondernemers te helpen om hun verplichtingen na te komen. Toch moet er meer mogelijk zijn, dachten sommige ondernemers. Al snel werden diverse initiatieven gelanceerd.

Horeca en ijs

Een van de eerste initiatieven is de actie met horecacoupons in Bodegraven. Voor diverse restaurants zijn bij Jumbo Langerak coupons te koop voor 45 euro per stuk. Bij inlevering zijn deze coupons straks 50 euro waard. Inmiddels is met deze actie al ruim 10.000 euro opgehaald en verdeeld onder de Bodegraafse horeca, die hierdoor direct over cash beschikt.

Eveneens bij Jumbo Langerak is het ambachtelijke ijs te koop van Bodegraafs’ ijstrots De Zoete Inval. Quint Langerak: “Na drie dagen waren er al 100 bakjes ijs verkocht.”

Benefriet

Een van de vele consequenties van het coronavirus is dat de aardappelconsumptie fors is teruggelopen. Aardappeltelers verwachten hierdoor een overschot van 1 miljard kilo frietaardappelen. Om voedselverspilling tegen te gaan en alle bedrijven die afhankelijk zijn van de aardappelconsumptie te helpen organiseert het Bodegraafse ontwerpbureau Doordacht samen met de brancheorganisatie Akkerbouw de 'Benefrietactie'. Ze roepen iedereen op om de komende weken frietjes te eten of te trakteren. Zelf geven ze op woensdag 8 april het goede voorbeeld door verschillende organisaties in Bodegraven te verrassen met een portie Benefriet. Harm-Jan Bakker, eigenaar van Doordacht: “Het zou mooi zijn als ondernemers ons voorbeeld volgen en frietjes trakteren aan de mensen die juist nu een hart onder de riem kunnen gebruiken.”

#Helpdehoreca

Voor meerdere horecabedrijven uit onze gemeente zijn cadeaubonnen te koop op de website helpdehoreca.nl

Koop Lokaal

Er zitten nog veel meer bijzondere acties aan te komen. Vanuit diverse kanten wordt van alles georganiseerd om de lokale ondernemer te ondersteunen. Het coronacrisisteam OPBR Helpt heeft een website in het leven geroepen waar ondernemers hun acties, informatie en openingstijden gratis op kunnen vermelden. Kijk dus voor alle lopende acties op: kooplokaal.inbr.nl

Afbeelding

Advertentie

Categorieën