Afbeelding

Goede Vrijdag en Pasen bij Ichthuskerk Bodegraven

Algemeen

BODEGRAVEN - In een samenwerking tussen vier kerken, waaronder de Ichthuskerk Bodegraven, zijn video-opnames gemaakt die betrekking hebben op het Paasevangelie. Het lijden, sterven en opstaan van Jezus Christus. Deze opnamen zullen te volgen zijn via website https://bodegraven.gkv.nl.

Vrijdag 10 april is er om 19.30 uur een moderne Matteüs Passion via internet. Bijbellezingen uit het lijdensverhaal worden afgewisseld met hedendaagse uit-

voeringen van de psalmen, begeleid door de Ichthusband Scheveningen. De Passion eindigt met het uitblazen van de Paaskaars en in stilte en donker. Op Paasmorgen wordt de dienst vervolgd.

Zondag 12 april is er om 09.30 uur een dienst voor Pasen. Het licht gaat op, het goede overwint uiteindelijk het kwade, en God wil ons bevrijden van alle angst, verdriet en wanhoop. De dienst van Goede Vrijdag wordt vervolgd met een overdenking van de ds. Gerrit den Broeder met als thema: “Raak de wonden aan” naar aanleiding van Johannes 20:19-23. Verder is er betrokkenheid van de ds. Jasper Klapwijk, Bart Noort en Arnout Francke, leden van de betrokken kerken en een kindermoment.

Hoopvolle boodschap

Dominee Arnout Francke vertelt: “Het is een bijzondere tijd, waarin we ons zorgen maken over de gevolgen van het coronavirus, en ook als kerk niet fysiek mensen kunnen ontvangen. Juist nu vinden we het als gemeente belangrijk om de hoopvolle boodschap van Pasen te delen met elkaar, en met onze omgeving. Goede Vrijdag is het verhaal van Gods Zoon die naar de wereld kwam, een verhaal van verraad, lijden en afscheid. Maar ook een verhaal van Pasen waaruit we leren dat het goede uiteindelijk overwint op het kwade, en dat God ons wil bevrijden van alle angst, verdriet en wanhoop. Iedereen mag dat verhaal horen!”

Predikanten

Zolang de voorschriften van de overheid gelden zal de inhoud van de uitzendingen vanuit de Ichthuskerk Bodegraven worden verzorgd door de predikanten van de Ichthuskerk Bodegraven (Arnout Francke), Ichthuskerk Den Haag (Jasper Klapwijk), Morgensterkerk Den Haag (Gerrit den Broeder) en de Franse kerk Voorburg (Bart Noort).

Advertentie

Categorieën