Foto:

Weer heerlijk het water op

REEUWIJK - Er werd eindelijk weer geroeid op de Breevaart en gezeild op de plas. Na weken van lock-down mochten de jeugdleden van Roei- en Zeilvereniging Gouda weer het water op.

Voor de jeugdroeiers betekende dat extra sopinspanningen om hun roeiriemen schoon te maken, maar dat had iedereen er wel voor over. Met de nodige voorzorgsmaatregelen - het goed schoonmaken van de boten en roeiriemen en natuurlijk het bewaren van 1,5 meter afstand - was het voor iedereen weer heerlijk om de boot in te stappen en lekker het water op te gaan.

"Het was voor iedereen wel even wennen," aldus jeugdroei-instructeur Arie-Maarten de Bruin, "zowel voor de instructeurs als voor de jeugdleden. Maar met een goede voorbereiding was de eerste roeidag weer een succes. De jeugdleden hebben heerlijk in een skif (eenpersoonsboot) geroeid, dus dan is 1,5 meter afstand houden geen enkel probleem."

De jeugdzeilers en -instructeurs hebben de voorbereidingen gedaan door alle zeilboten uit de winterstalling te halen en zijn zelf ook weer in een zeilboot gestapt. Zij kregen training om aan hun eigen vaardigheid te werken. Er stond zondag een heerlijk windje waardoor het weer genieten was op het water na zovele weken binnen blijven.

"Hopelijk kunnen binnenkort al onze leden weer gaan sporten," aldus Chris Stoffer, de voorzitter. "We werken hard aan ideeën om dat vorm te geven binnen de veilige anderhalvemetersamenleving. Binnenkort kunnen ook nieuwe jeugdleden starten met roeien en zeilen. Daar kun je je nu al voor aanmelden. Komende zomer zullen veel mensen in Nederland blijven, dus dan is het heerlijk om vanuit onze vereniging te kunnen genieten van de Nederlandse natuur op de Reeuwijkse plassen. Voor onze huidige leden, maar ook voor alle nieuwe leden zullen we deze zomer zodra het mag extra activiteiten organiseren."

De vereniging heeft diverse eenpersoonsboten, zowel voor het roeien als voor het zeilen. "Deze gaan we volop benutten, evenals de boten waarin we goed de afstand kunnen bewaren. Zo hebben we grote 4-persoonsroeiboten. Daar kunnen we met minder mensen in varen. Voor het zeilen denken we hier ook creatief over na. Met de roei- en zeilinstructeurs ontwikkelen we plannen om in deze omstandigheden instructies te kunnen geven, zodat nieuwe leden de basisbeginselen van het roeien of zeilen leren en vooral lekker buiten op het water bezig kunnen zijn. Met de jeugd zijn we weer heerlijk gestart en zodra we ook voor de volwassenen groen licht krijgen, gaan we met volle energie verder. Iedereen is van harte welkom."

www.roeienzeil.nl

Meer berichten