Logo kobr.nl
Het bestuur van de Oranjevereniging in Waarder op gepaste afstand bij het monument voor Hendrik Verhoog op de begraafplaats in Waarder
Het bestuur van de Oranjevereniging in Waarder op gepaste afstand bij het monument voor Hendrik Verhoog op de begraafplaats in Waarder (Foto: )

Beperkte, aangepaste Herdenkingsdag

WAARDER/DRIEBRUGGEN - Met medewerking van muzikanten van OBK Driebruggen heeft in Waarder en Driebruggen op gepaste en aangepaste wijze de 4 mei-herdenking plaatsgevonden. Na het luiden van de kerkklok even voor 20.00 uur is in Waarder hoog vanuit de kerktoren en bij de Máximalocatie de Taptoe (of 'Last post') gespeeld.

De Taptoe werd gespeeld door twee leden van OBK. Na de twee minuten stilte klonken de bekende twee coupletten van ons volkslied, die door omstanders op veilige onderlinge afstand werden meegezongen.

In Driebruggen gebeurde hetzelfde vanaf de brug op de driesprong Hoogeind, Laageind en Kerkweg. Om 20.30 uur legde het bestuur van de Oranjevereniging van Waarder op plechtige wijze en met een moment van stilte bloemen bij het monument voor Hendrik Verhoog, die als 20-jarige op 10 mei 1940 op het vliegveld Valkenburg sneuvelde bij de verdediging van zijn vaderland.

Tekst en beeld: Wim de Boevère

Meer berichten