Logo kobr.nl
Foto:

Leerlingen plaatsen zich voor de finale van Vakkanjers

ZWAMMERDAM - Leerlingen van PCB Oranje Nassau uit Zwammerdam hebben een ticket naar de landelijke finale van Vakkanjers in de wacht gesleept tijdens de halve finales van Vakkanjers. Hier presenteerden teams van ruim honderd scholen innovatieve ideeën voor een probleem van een echte opdrachtgever. De teams kwamen met allerlei verschillende oplossingen en ontwerpen.

Het winnende team van PCB Oranje Nassau, bestaande uit Olivia van der Bilt, Julia van Greuningen en Kay de Wit (groep 7/8) maakte een alternatieve milieuroute in opdracht van BAM Infra Telecom. BAM is, naast aannemer voor bouw en wegen, ook een kabel verwerkend bedrijf. De kabels die zij verwerken zijn voor data & glasvezel, kabeltelevisie, elektra en waterleidingen. In veel grote steden is glasvezel op de standaard manier gelegd door wegen open te leggen en geulen te graven. Dit zorgt voor overlast en is duur. Het winnende team bedacht een innovatief systeem (Milieuroute) via de lucht voor het doorgeven van Wi-Fi en elektriciteit. Hiermee plaatsten ze zich voor de finale van Vakkanjers (Junior).

De finale
De teams met de beste ideeën plaatsen zich voor de finale: Vakkanjers LIVE op 10 en 11 juni. Dit zou een groot event in Omnisport te Apeldoorn zijn geweest als we niet in Corona-tijden zouden leven. Toch gaan we zorgen voor een spetterende afsluiting van de Vakkanjer Challenge. Op 10 en 11 juni vindt de finale plaats via een live uitzending die online uitgezonden wordt.
Vooraf touren we twee weken door het land om alle finalisten te interviewen over hun oplossingen, ideeën en gemaakte producten. Wie o wie gaat er vandoor met de Vakkanjers wisseltrofee!?

Benieuwd? Volg ons op www.vakkanjers.nl.

Over Vakkanjers
Vakkanjers is een programma van Jet-Net & TechNet en komt voort uit initiatief van technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden hun vakmanschap al sinds 1999. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21th century skills zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt. Kijk voor meer info op www.vakkanjers.nl.

Meer berichten