Logo kobr.nl

Geen vrolijke noten

BODEGRAVEN - Een zomers programma met straatmuzikanten en draaiorgel is door gemeente Bodegraven-Reeuwijk op het laatste moment verboden. De Bodegraafse Ondernemers Vereniging (BOV) wilde ingaande 11 juli de sfeer weer terugbrengen in het dorpscentrum met kleinschalige muzikale acts op verschillende plekken in de winkelstraten.

Gelukkig zijn diverse maatregelen rond het coronavirus versoepeld. Boodschappen doen bleef altijd wel mogelijk, maar gezellig shoppen bleef voor sommige winkeliers en horecagelegenheden een forse uitdaging. Je streeft er naar om zoveel mogelijk klanten naar je winkel te laten komen. Dan is het onnatuurlijk om diezelfde klanten bij de voordeur tegen te houden. Nu er sinds kort weer meer mogelijk is, wilde de BOV ook wat doen om de sfeer in het centrum wat gezelliger te maken. Voor de komende zaterdagen zijn diverse artiesten ingehuurd om op bescheiden schaal wat vrolijke klanken ten gehore te brengen. Met de onlangs gehouden Vroege Vogel actie zijn goede ervaringen opgedaan. Het winkelend publiek hield zich keurig aan de voorschriften en er is geen onvertogen woord gevallen.

Het programma is met zorg samengesteld en bedoeld om het al aanwezige winkelend publiek te vermaken. Dus zeer zeker geen groots opgezette evenementen waar veel mensen op af komen. Een draaiorgel bijvoorbeeld, of straatmuzikanten zoals je die in elke grote stad ook wel aantreft. Leuk om in het voorbij gaan even bij stil te staan en naar te luisteren, en dan weer verder shoppen. Wie kan daar nu tegen zijn?

Groot was dan ook de verbazing bij de BOV dat vanuit de gemeente groot alarm werd geslagen. Voor deze activiteiten moet via een speciaal protocol ruim 4 tot 6 weken van tevoren vergunning worden aangevraagd. "Het spontaan opgezette straatamusement kun je dan wel vergeten, want na 6 weken is de zomer alweer bijna voorbij," aldus de heer Kersbergen namens de BOV.

De BOV betreurt de gang van zaken. Met de betrokken ambtenaren zal overleg worden gepleegd over de rest van het programma. Hopelijk kan men binnen een week besluiten deze geplande vrolijke noten alsnog te voorzien van een vergunning.

Meer berichten