Logo kobr.nl
Foto:

De jeugd is aan zet deze zomer

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Door de coronacrisis gaan veel jongeren een andere zomer tegemoet dan zij zich misschien hadden voorgesteld. Festivals zijn afgelast en sport en sociale ontmoetingen zijn er veel minder. Jongerenwerk wil een leuk alternatief bieden.

Vanuit het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) zijn gemeenten gevraagd om extra aandacht te hebben voor jongeren. Zij heeft voor goede plannen en ideeën gericht op jongeren een eenmalige subsidie beschikbaar gesteld. In samenwerking met het programma (maatschappelijke diensttijd (MDT) link) is hierop een plan ingediend en subsidie toegekend gekregen. Onder de titel ‘Jeugd aan zet’ richt dit plan zich op jongeren en maatschappelijke impact, talentontwikkeling en ontmoeting.

Doe iets voor een ander
Jongeren uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk helpen vrijwillig bij verschillende activiteiten die zij deze zomer organiseren voor jongeren in de leeftijd van 10 tot 22 jaar. Daaruit komen al een heleboel leuke activiteiten voort zoals: een stormbaan, een FIFA toernooi, een rollerskate baan, een speurtocht voor kinderen, een dropping met Halloween, karten en lasergamen.

Alle vrijwilligers die gedurende 8 weken, minimaal 4 uur per week helpen organiseren, krijgen een waardebon van 50 euro die zij kunnen besteden bij ondernemers uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Er kunnen maximaal vijftig waardebonnen worden uitgereikt.

Wethouder Dirk-Jan Knol: "'Jeugd aan zet' is een mooi initiatief voor jongeren in onze gemeente: het biedt de mogelijkheid om op een leuke manier zelf actief te zijn en te leren organiseren. Daarnaast help je ook mee om deze vakantieperiode voor andere jongeren in onze gemeente gezellige en uitdagende activiteiten te organiseren. Natuurlijk wordt bij het organiseren van de activiteiten rekening gehouden met de geldende maatregelen vanwege Corona. Ik zou het mooi vinden als zoveel mogelijk jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar deze kans pakken en zich als vrijwilliger aanmelden.”

Aanmelden voor activiteiten
Houd voor de activiteiten de website van De Zon in de gaten. Hier komen de activiteiten in de agenda te staan. Daarnaast zijn de jongeren zelf actief bezig met het maken van promotie voor alle initiatieven: dat hoort immers ook bij organiseren. Zodoende zullen jullie ook via andere wegen de activiteiten langs zien komen, bijvoorbeeld via social media of deze krant.

Meer weten of aanmelden? Dat kan door contact op te nemen met de Stichting Sociaal Cultureel Werk en Jongerenwerk Bodegraven-Reeuwijk via info@dezonbodegraven.nl, of door één van de jongerenwerkers aan te spreken.

Subsidie
Voor de helpende vrijwilligers die zich maatschappelijk inzetten wordt een deel van de subsidie ingezet als beloning in de vorm van BOV bonnen. Een deel van die beloning ter waarde van 500 euro totaal wordt gesponsord door de Bodegraafse Ondernemers Vereniging zelf.

Meer berichten