Logo kobr.nl
Foto:

Huis in Bodegraven-Reeuwijk gezocht voor een duurzame make-over op tv

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Woon je in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk in een eigen huis of flat en kan jouw huis nog wel de nodige aanpassingen gebruiken om je energie- en/of waterverbruik verder te verlagen? Maar heb je geen idee hoe dit aan te pakken? Dan is jouw huis misschien wel hét huis dat in het landelijke woon- en lifestyle tv-programma ‘Green Make Over’ een complete duurzame green make over kan gaan krijgen.

De redactie van het programma heeft namelijk Bodegraven-Reeuwijk uitgekozen als gemeente om een aflevering op te gaan nemen. Dit betekent dat één huis in de gemeente van programmamaker Gwen Jansen en haar Expertteam een duurzame make over kan krijgen. De voorkeur gaat uit naar een huis in de dorpen Waarder, Bodegraven-Zuid en Nieuwerbrug. De uitzending is 22 november. Iedereen kan zich tot eind augustus aanmelden via www.greenmakeover.nl.

Green Make Over
Programmamaker Gwen Jansen en haar Green Make Over Expert team zoeken huizen die ze dusdanig duurzaam kunnen aanpassen dat het huis veel minder energie- en water verslindend wordt. Bijvoorbeeld door een betere isolatie aan te brengen en energieverslindende oude huishoudapparaten te vervangen. Ook kan een eventuele tuin daar waar nodig aangepast worden om nog toekomstbestendiger te worden qua biodiversiteit en klimaatverandering. Het zou ook kunnen gaan om de vraag hoe je je huis duurzaam inricht. Het programma wil zoveel mogelijk mensen in Nederland laten zien wat je thuis kan doen om een beetje groener en energiezuiniger te leven. Doel is om uiteindelijk de nodige besparingen voor het gezin te kunnen realiseren én tegelijkertijd winst qua wooncomfort, klimaat en toekomstbestendigheid van het huis te boeken. Bij de Green Make Over gaat het vooral om groene Quick Wins! Er zijn geen kosten aan verbonden voor de bewoners van de huizen die worden uitgekozen en in overleg komt het plan van aanpak tot stand.

Aanmelden voor eind augustus
Interesse? Meld je dan uiterlijk eind augustus aan via www.greenmakeover.nl en laat weten uit hoeveel leden je huishouden bestaat, hoeveel energie, water en/of gas je nu verbruikt per jaar en waarom jij/jouw huis (en tuin/balkon) wel een green make over zouden kunnen gebruiken. Hoe duidelijker je hulpvraag, hoe groter de kans dat je uitgekozen wordt. De redactie zoekt zoveel mogelijk verschillende hulpvragen voor het nieuwe seizoen. Van klein tot groot. Stuur ook een filmpje in bij waarin je jezelf en je eventuele medebewoners voorstelt en even een rondleiding geeft door het huis en je hulpvraag vertelt. Begin in de tuin en toon de buitenkant: voor- en achterkant huis en tuin en graag ook beelden van de woonkamer, keuken, meterkast, eventuele CV ketel), badkamer en eventuele slaapkamers.

www.greenmakeover.nl

Meer berichten