Afbeelding

Atletiekbaan niet gereed bij start seizoen

Politiek

REEUWIJK - Recent is gestart met de renovatie van de atletiekbaan in Reeuwijk. Na het verwijderen van de kunststof toplaag zijn grote, onverwachte onregelmatigheden aangetroffen in de ondergrond. Deze onregelmatigheden zullen tot hoogteverschillen in de atletiekbaan leiden, dit betekent dat de baan niet zal worden goedgekeurd door de atletiekunie. In overleg met de aannemer en de adviseur van de gemeente is besloten de renovatie tijdelijk stil te leggen. De gemeente heeft gevraagd om aanpassing van het bestek ter herstel van de ondergrond.

Het uitgangspunt is dat er een door de atletiekunie goedgekeurde en veilige baan wordt aangelegd. Het herstel van de ondergrond leidt tot onvoorziene meerkosten. Deze kosten zijn nog niet definitief bekend, maar zullen opgevangen kunnen worden binnen het totale renovatiebudget voor de buitensport omdat wij bij andere opdrachten aanbestedingsvoordelen hebben gehad. In overleg met de atletiekvereniging wordt onderzocht hoe zij een bijdrage kunnen leveren in de meerkosten.

Het bovenstaande betekent een vertraging van ongeveer twee maanden. De atletiekbaan zal hierdoor tot en met oktober niet beschikbaar zijn.

Advertentie

Categorieën