Logo kobr.nl
Foto:

Boeiende viering 200 jaar Multatuli

REEUWIJK - Tijdens de viering van 200 jaar Multatuli werden er verschillende presentaties gegeven en iedereen luisterde aandachtig.

Het openingswoord werd gegeven door Truus Bakker van de Protestantse gemeente De Ark. Truus Bakker legde uit wat de band is tussen De Ark en Fairtrade. “Een en ander komt voort uit eerbied voor de schepping en de natuur.” Zij vertelt ook wat de thema’s zijn die er voor zullen zorgen dat De Ark een Groene Kerk zal zijn. Een van deze thema’s is ‘bewust inkopen doen’.

Roelof Schut van Theatergroep Maskerade houdt een interview met ‘de schrijver van Multatuli Eduard Douwes Dekker’ aan de hand van filmfragmenten. Onder andere brengen de toeschouwers een bezoek aan het Multatuli museum. Belangrijke uitspraak van de schrijver is “Ik wil gelezen worden”. Dit interview wordt opgevolgd door een theatervoorstelling waarin het verhaal van Max Havelaar wordt uitgebeeld.

Het goede voorbeeld geven
De avond eindigt met een interview met wethouder duurzaamheid Kees Oskam. Marlou Min, voorzitter van Stichting Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk, stelt vragen over het Max Havelaar keurmerk, gedachteloos inkopen doen en over uitbuiting in Nederland. De wethouder vertelt aan de aanwezigen wat er in het gemeentehuis zoal (is) gebeurd om ‘het goede voorbeeld te geven’ op het gebied van Fairtrade en duurzaamheid. Esther van den Bor geeft aansluitend de plannen van de werkgroep en Stichting Fairtrade weer voor de tweede Fairtrade week eind oktober. Al met al was het een boeiende avond.

Meer berichten