Logo kobr.nl
Foto:

Eerste gecertificeerde Gezonde School van Woerden

WOERDEN - Het Minkema College te Woerden, locatie vmbo, mavo/havo, is de eerste school in Woerden die zich officieel een Gezonde School mag noemen op het gebied van voeding.

De GGD heeft het Minkema College het vignet Gezonde School toegekend op het gebied van voeding. Dit wil zeggen dat de school op het gebied van educatie, signaleren, schoolomgeving en beleid aan de eisen voldoet van het kwaliteitskeurmerk. Dit keurmerk wordt voor tenminste een periode van drie jaar toegekend aan scholen die laten zien actief met de gezondheid van hun leerlingen bezig te zijn.

‘Gezonde leerlingen presteren beter’
Het bevorderen van de gezondheid van jongeren heeft grote voordelen. Op jonge leeftijd wordt een belangrijke basis gelegd voor de toekomstige (on)gezondheid. Arjan van der Wart, directeur onderwijs Minkema College: “Door gezond gedrag nu te stimuleren, hopen wij dat onze leerlingen een basis leggen voor gezond gedrag in de toekomst. Daarnaast is het zo dat uit onderzoek blijkt, dat gezonde leerlingen beter presteren. Met het behalen van het vignet is een mooie stap gezet om hieraan op school een bijdrage te leveren.”

In 2019 ontving de cateraar van de school, Ad Brak Catering, al de zilveren schaal voor een Gezonde Schoolkantine waarmee aan een grote eis van het vignet werd voldaan. Daarnaast bevatten de ‘snoepautomaten’ op school uitsluitend gezonde snacks en zijn energy drinks verboden sinds dit schooljaar. “Door in ons lesprogramma expliciet aandacht te geven aan dit onderwerp, in de school aanpassingen te doen en beleid te maken, kunnen onze leerlingen doelgericht en efficiënt aan een gezonde leefstijl werken,” aldus Arjan van der Wart, directeur onderwijs Minkema College.

Meer berichten