Boekje Kerken in Bodegraven | KOBR: het nieuws uit Bodegraven-Reeuwijk
Foto:

Boekje Kerken in Bodegraven

BODEGRAVEN - In het dorp Bodegraven zijn er diverse kerken en kerkgenootschappen. In 10 gebouwen worden door zeven tot tien gemeenschappen kerkdiensten of bijeenkomsten gehouden. Dat aantal is wat verwarrend, het is maar net hoe je telt. Recentelijk is over de kerken in Bodegraven door Wim Kusee een boekje geschreven.

Van iedere kerk en kerkgemeenschap in het dorp is er een beschrijving te vinden. Ten eerste is er een beschrijving van de gemeenschap. Zowel de geschiedenis van desbetreffende landelijke kerk als die van de gemeenschap in Bodegraven wordt beschreven. Ten tweede wordt het kerkgebouw beschreven, zowel de geschiedenis als een overzicht van het huidige gebouw. En ten derde wordt, waar aanwezig, het kerkorgel beschreven.

Alles is te vinden in dit boekje van 86 bladzijden in A5-formaat. Er zijn meer dan 100 foto’s opgenomen. Het boekje is in eigen beheer uitgegeven en te verkrijgen voor de prijs van 14,95 euro (buiten Bodegraven extra verzendkosten) bij boekhandel Readshop Karssen, Wilhelminastraat 1, boekhandel ’t Lichtpunt, Kerkstraat 15 of door het sturen van een e-mail aan wim@kusee.nl. Bij de laatste manier hoort u hoe u kunt betalen, en na betaling krijgt u het boekje thuis door de brievenbus.

Meer berichten