De tuin van de Hortus Populus is nog niet leeg | KOBR: het nieuws uit Bodegraven-Reeuwijk
Foto:

De tuin van de Hortus Populus is nog niet leeg

BODEGRAVEN - Een eind is gekomen aan het groeiseizoen van groenten in de volle grond geteeld. Afgelopen jaar heeft Hortus Populus 55 gezinnen wekelijks blij gemaakt met een groenteabonnement. Bij hen is nagevraagd wat ze er van vonden en het zijn tevreden klanten. Vooral de heerlijke smaak, het biologische telen, de lokale herkomst en de prettige sfeer zijn voor deze abonnementhouders belangrijk. “Volgend seizoen zetten we een teeltplan op om nog meer tevreden afnemers van onze groenten en bloemen te krijgen,” aldus Esther van den Bor.

“Een groot dank-je-wel is te geven aan de vrijwilligers, die het hele jaar hebben meegeholpen om deze Hortus Populus zo mooi en productief te maken. Gelukkig hadden we buiten in de open natuur iets minder last van de coronamaatregelen. De vrijwilligers vonden het een veilige plek waar je juist gezonder werd door buiten te werken.”

Maar mede dankzij het relatief warme weer zijn er nog steeds groenten te oogsten en te verkopen. De tuin is nog niet leeg. Vrijdag en zaterdag 27 en 28 november is de tuin op de gebruikelijke tijd van 10.00 tot 12.00 uur open. Esther: “We hebben nog boerenkool, wortels, witte kool, kleine prei, sla uit de kas, snijbiet. Voor alles geldt: op is op. Iedereen is welkom!”

Meer berichten