Verenigingen, scholen en zorgaanbieders krijgen hulp om panden duurzamer te maken

Algemeen

PROVINCIE - De provincie ontvangt een 2 miljoen euro van de Rijksoverheid om eigenaren van klein maatschappelijk vastgoed te helpen bij het verduurzamen van hun gebouwen. De provincie Zuid-Holland richt zich hierbij op gemeenten, scholen en zorgaanbieders.

Voor eigenaren van klein maatschappelijk vastgoed is verduurzaming van hun gebouwen een flinke uitdaging, simpelweg omdat het ontbreekt aan kennis en mensen. Deze eigenaren zijn bijvoorbeeld kleinere gemeenten, schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs, zorgaanbieders met een klein aantal vestigingen, sportbedrijven, culturele instellingen en dorps- en buurthuizen. Om deze organisaties te helpen is in Zuid-Holland 2 miljoen euro beschikbaar gekomen.

Berend Potjer, gedeputeerde energie: “Ik ben hier heel blij mee. Als provincie helpen wij scholen, zorginstellingen en verenigingen om duurzamer te worden. Die organisaties zijn het hart van onze samenleving. Ze doen belangrijk werk en kunnen wel een steun in de rug gebruiken. Met deze bijdrage van het rijk kunnen wij er nog meer helpen om het goede voorbeeld te geven en geld te besparen door hun gebouwen duurzamer, comfortabeler en zuiniger te maken.”

De provincie verwacht ruim honderd vastgoedeigenaren te kunnen helpen met uitgebreid advies en begeleiding in de verduurzamingsopgave. Duurzaamheidscoaches adviseren hen bijvoorbeeld over welke maatregelen slim zijn om te nemen, hoe deze gefinancierd kunnen worden en helpen bij het zoeken naar de juiste partijen voor de uitvoering. Het programma loopt tot 1 januari 2024.

Advertentie

Categorieën