Kunstwerk Antonius college boven water | KOBR: het nieuws uit Bodegraven-Reeuwijk
Foto:

Kunstwerk Antonius college boven water

BODEGRAVEN - In 2017 werd het st. Antoniuscollege aan de Willem de Zwijgerstraat gesloopt en werd er met de nieuwbouw van het Medisch Centrum Bodegraven begonnen. Het kunstwerk, de twee spelende kinderen waar de Stichting Historische Kring zijn best voor deed om het te behouden, was plotseling verdwenen. De MCB bouwcommissie had geen interesse en het ging naar een onbekende eigenaar.

Het sierlijke zwart ijzeren kunstwerk stond oorspronkelijk voor de RK-Mulo aan de Overtocht en is daar bij de nieuwbouw in 1965 geplaatst. Het stond nu al jaren voor het gebouw van het st. Antoniuscollege, want er was schijnbaar geen goede plek in Bodegraven voor te vinden. De SHKB dacht dat het kunstwerk verloren was en ze konden de weduwe van de schepper Theo Steven uit Tilburg (1926) niet vertellen wat er gebeurd was. Het MCB gaf helaas geen uitsluitsel en 3 jaar bleef het stil.

De verbazing van Broos de Groot, secretaris van de Historische Kring, was dan ook groot toen hij het kunstwerk vorige week plotseling en toevallig in een voortuin in Bodegraven terug zag. Het staat op een prachtige plek en voor iedereen zichtbaar. “We zijn er erg blij mee dat het op deze manier tevoorschijn is gekomen en voorbijgangers en oud-leerlingen weer kunnen oordelen of het mooi of lelijk is. Het belangrijkste is natuurlijk dat deze kunstkinderen weer terug zijn!”

Meer berichten