Afbeelding

Hoe ga jij te werk?

Algemeen

BODEGRAVEN-REEUWIJK - De werknemers van SenW (Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk) zijn dolenthousiast over de deelname aan de Zitloze Werkdag. Op 21 januari hebben ruim 300 organisaties verspreid door Nederland hieraan deelgenomen. Wanneer gekeken wordt naar het zitgedrag van een volwassen persoon, komt dit neer op z’n 10 uur per dag. Volgens de Buurtsportcoaches is dit geen nieuw gegeven, maar is het wel de hoogste tijd om vitaliteit op de werkvloer weer in de schijnwerpers te zetten.

De buurtsportcoaches hebben alle werknemers van SenW gemotiveerd deel te nemen aan de Zitloze Werkdag. En dat is gelukt. Deze dag heeft iedere werknemer minimaal 25% van hun werktijd staand doorgebracht. Elke 90 minuten zijn verscheidene leuke en vernieuwende beweegtips en fysieke oefeningen ontvangen per mail die de deelnemers konden uitvoeren. Dit is niet alleen goed geweest voor de fitheid, maar ook voor het teamgevoel. Buurtsportcoach Pim: “Sport en bewegen verbindt. Ook online was dit duidelijk zichtbaar en voelbaar. We zien elkaar steeds minder, maar door met zijn allen te bewegen en te verbinden is er weer heel wat positiviteit losgekomen.”

Lichte activiteiten gedurende de dag hebben veel positieve invloed op de bloeddruk, suiker- en vetstofwisseling. De buurtsportcoaches zijn op verschillende manieren bezig fitheid naar de werkvloer te brengen. Momenteel doen ze dit door onder andere een online bootcamp met de gemeente en beweegtips voor in de pauze te delen middels de sociale mediakanalen.

Eén van de doelen van de buurtsportcoaches is om andere bedrijven en organisaties te activeren en te motiveren aandacht te besteden aan een vitale werkvloer. Zij denken hier graag over mee! Ben je geïnteresseerd naar de mogelijkheden op jouw werkvloer? Stuur dan een email naar buurtsportcoach@senw-br.nl.

Advertentie

Categorieën