Afbeelding

Kleuters De Regenboog bewegen met ouderen De Reehorst

Algemeen

REEUWIJK - Vorige week zijn de kleuters, die gebruik maakten van de noodopvang op basisschool De Regenboog, op maandag en vrijdag naar de Reehorst gewandeld. Tot groot plezier van de ouderen is er naar elkaar gezwaaid, zijn er liedjes gezongen en aan beide kanten van de ramen de oefeningen van de ‘beweegposters’ met elkaar gedaan.

Op initiatief van de buurtsportcoaches van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk hangen door heel Reeuwijk ‘beweegposters’. Met deze posters worden mensen gestimuleerd om in beweging te komen. Samen bewegen voorkomt eenzaamheid. Vandaar ook dat jong en oud bij elkaar gebracht zijn. Dit werd bijzonder gewaardeerd door de ouderen, want na de gezamenlijke oefeningen werden de kinderen uitgezwaaid en werden er zelfs kushandjes als bedankje naar ze ‘geblazen’.

Als de maatregelen om corona te bestrijden het toelaten, organiseren de activiteitenbegeleidsters van De Reehorst en het team van De Regenboog weer meerdere gezamenlijke activiteiten. Onderzoek heeft uitgewezen dat jonge kinderen een heel positieve invloed hebben op het welzijn van ouderen en omgekeerd passen deze contacten naadloos bij het ‘oog voor elkaar’ uit het strategisch beleidsplan van De Vier Windstreken, de stichting waar De Regenboog onderdeel van is.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertentie

Categorieën