Afbeelding

De Sinterklaascentrale zette zich in voor Voedselbank Bodegraven

Algemeen

BODEGRAVEN - De Sinterklaascentrale is al meer dan 50 jaar een bekende organisatie in Bodegraven. Met het brengen van sinterklaasbezoeken aan huis en bedrijven wordt er geld opgehaald voor een goed doel, een kinderdoel, zodat het kinderfeest hier, ook elders een feest voor kinderen kan zijn. Zo zijn al duizenden euro’s geschonken aan kinderdoelen in binnen- en buitenland.

Enthousiaste vrijwilligers
Ook afgelopen jaar was het de bedoeling weer veel geld op te halen, maar ook voor de Sinterklaascentrale zette corona een streep door de activiteiten. Toch liet de groep enthousiaste vrijwilligers het er niet bij zitten.

De Sinterklaascentrale heeft via digitale huisbezoeken een ‘coronabestendige’ oplossing gevonden. Voor veel gezinnen was het bezoek anders, maar onvergetelijk. Dit heeft een mooi bedrag bijeen gebracht, al vonden ze het jammer dat het veel minder was dan andere jaren. De volledige opbrengst van 1.250 euro is overhandigd aan de Voedselbank Bodegraven, om voor de kinderen iets extra’s te doen.

Schooltasjes
De Voedselbank heeft direct een deel van het geld besteed. Via The Read Shop Karssen zijn er voor alle gezinnen met kinderen schooltasjes gemaakt, waarbij de inhoud is afgestemd op het thuisschoolwerk maar ook spullen om te teken, kleur en knutselen. Alle gezinnen waren erg blij.

Advertentie

Categorieën