Nationaal jaar vrijwillige inzet | KOBR: het nieuws uit Bodegraven-Reeuwijk
Foto:

Nationaal jaar vrijwillige inzet

BODEGRAVEN-REEUWIJK - De landelijke campagne ‘Mensen maken Nederland’ is begonnen. In heel Nederland wordt tijdens het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 aandacht besteed aan vrijwilligerswerk. Ook SAM Vrijwilligerscentrale doet hieraan mee.

Juist in deze tijd geven veel mensen aan dat zij willen helpen om een ander te steunen. En ook in de tijd die gaat komen, kan het vrijwilligerswerk bijdragen aan de (nieuwe) vragen die binnen onze gemeente leven. Er is meer vraag en behoefte aan maatschappelijke activiteiten, hulp, besturen, (natuur)onderhoud, plezier, aandacht, veiligheid, dagbesteding... kortom, er is behoefte aan ‘er voor elkaar zijn’.

Gedurende het jaar worden er landelijke campagne- en kennisboostweken georganiseerd. Lokaal haakt SAM Vrijwilligerscentrale hierop aan en stelt je hiervan op de hoogte. Daarnaast wordt de maandelijkse rubriek ‘Kijk op Vrijwilliger’ (zie pagina 15) in een iets ander jasje gegoten, worden er trainingen georganiseerd én wordt er wekelijks aandacht besteed aan vrijwillige inzet op Facebook.

Op de hoogte blijven van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet en/of zelf op zoek naar vrijwilligerswerk? Neem een kijkje op www.samwelzijn.nl/vrijwilligerscentrale of neem contact op met de vrijwilligerscentrale via tel. 06-47565448 of vrijwilligerscentrale@samwelzijn.nl.

Meer berichten