Eerste exemplaar boek over Romeins Bodegraven overhandigd | KOBR: het nieuws uit Bodegraven-Reeuwijk

Eerste exemplaar boek over Romeins Bodegraven overhandigd

BODEGRAVEN - Pierre van Grinsven van de afdeling Rijnstreek van de Archeologische Werkgemeenschap voor Nederland (AWN) overhandigde op 17 februari digitaal aan wethouder Jan Leendert van den Heuvel het eerste exemplaar van hun nieuwe publieksboekje ‘Een zoektocht naar de Romeinen in Bodegraven’. Het verhaalt hoe de AWN-afdeling het Romeinse fort door archeologisch onderzoek heeft kunnen vinden.

Inzet en zorgvuldigheid
De AWN is een nationale vereniging voor vrijwilligers in de archeologie. De afdeling Rijnstreek is actief in de regio in het noordelijk deel van de provincie Zuid-Holland. Het onderzoek van het publiekboekje vond plaats vanaf de jaren negentig van de vorige eeuw, de periode dat de archeologie nog niet georganiseerd was door het verdrag van Valetta en vrijwilligers nog zelfstandig konden opgraven. Dat heeft afdeling Rijnstreek dan ook gedaan met veel inzet en zorgvuldigheid.

Het Romeinse fort is gevonden, al is het helaas maar een klein deel ervan, en de precieze ligging en omvang blijven vragen op roepen. De vondst van veel houten resten konden worden herleid tot een flink poortgebouw en mogelijke andere Romeinse houtbouw. De veelheid van Romeinse vondsten van aardewerk laten zien dat de Romeinse activiteit vooral plaatsvond in de tweede helft van de eerste eeuw na Chr.

Het publiekboekje voert de inwoners van Bodegraven mee naar de ontdekking van het Romeinse fort. Het boekje kan worden besteld bij de Historische Kring Bodegraven en bij de AWN-afdeling Rijnstreek. De kosten bedragen 5 euro exclusief verzendkosten. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Pierre van Grinsven, tel. 0715-615282.

Meer berichten