Belastinghulpen van VOTA ondersteunen | KOBR: het nieuws uit Bodegraven-Reeuwijk

Belastinghulpen van VOTA ondersteunen

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Met ingang van 1 maart 2021 kunnen de belastingaangiften worden gedaan over het jaar 2020. De belastinghulpen van VOTA in Bodegraven-Reeuwijk zijn er klaar voor. Zij hebben hun jaarlijkse bijscholing achter de rug.

De belastinghulpen zijn VOTA-vrijwilligers en zij helpen particulieren bij het invullen van hun formulieren. Deze ondersteuning is gratis en vindt coronaproof plaats, zo mogelijk thuis. Deze hulp wordt alleen geboden aan minderdraagkrachtigen, zoals veel ouderen. Als inkomensgrens geldt voor een alleenstaande 35.000 euro en voor gehuwden/samenwonenden 50.000. VOTA ondersteunt alleen bij het doen van eenvoudige aangiften. Aangiften met inkomsten uit aanmerkelijk belang vallen daarbuiten. VOTA kijkt meteen of u voor toeslagen in aanmerking komt.

Hoe meldt u zich aan?
Als u vorig jaar ook al gebruikt maakte van de hulp van VOTA bij belastingaangifte, dan kunt u contact opnemen met de vrijwilliger die u vorig jaar hielp. U hebt dan waarschijnlijk al een machtigingsformulier van de belastingdienst ontvangen waarmee de vrijwilliger uw aangifte kan doen. Ook kunt u zich telefonisch aanmelden bij de coördinator Anneke Versloot, tel. 06-28808346. En de laatste optie is om u aan te melden via het aanmeldingsformulier op de website www.votad.nl.

De vrijwilligers houden zich aan de privacy richtlijnen van VOTA. Zij werken met een machtiging die voor u bij de belastingdienst wordt aangevraagd. Dat betekent dat u uw DigiD-gegevens niet hoeft vrij te geven. De privacyrichtlijnen vindt u op de website www.votad.nl.

Meer berichten