Afbeelding

Het Groene HartHuys in september van start

Algemeen

BODEGRAVEN - Het Groene HartHuys is een unieke samenwerking tussen de KunstKring, de Culturele Commissie en de Historische Kring. Samen starten zij in een voormalig kaaspakhuis aan de Bouwsteeg in Bodegraven het Groene HartHuys.

Ze hebben elkaar gevonden in een gezamenlijke ambitie: vanuit kunst, cultuur en historie Bodegraven-Reeuwijk met al haar kernen als kunstenaarsdorp op de kaart zetten. Het bestuur van het Groene HartHuys bestaat uit Peter Blanken (voorzitter), Marry Buiks (Culturele commissie), Leendert Spijker (Historische kring) en Kees Veelenturf (Kunstkring).

Het Groene Hart is een bijzondere regio en verdient deze aandacht, vinden de drie organisaties. Ze willen daarom de beide dorpen, de omliggende kernen en de regio vanuit kunst, historie en cultuur met elkaar verbinden. Het Groene HartHuys wordt een levendige plek waar altijd iets interessants te doen of te bekijken is. Het Groene HartHuys start vanaf 1 april met de voorbereidingen, zodat in september de deuren open kunnen, gelijktijdig met de kunstroute op 18 en 19 september.

Waarom deze samenwerking?  
“Vanuit onze achtergronden en werkzaamheden geloven de KunstKring Bodegraven-Reeuwijk, de Culturele Commissie en de Historische Kring in de meerwaarde van verbinding van kunst, cultuur en historie vanuit drie organisaties op één plek. Deze plek noemen we het Groene HartHuys,” vertelt initiatiefnemer Kees Veelenturf. “Het Groene Harthuys ligt centraal in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Hier wordt op allerlei manieren de diversiteit van onze achtergronden zichtbaar. Hier laten we onze samenwerking bloeien door een divers palet van activiteiten en verbinden we de kernen van Bodegraven-Reeuwijk.”

De eerste aandacht gaat uit naar het gezamenlijk creëren van een levendige, artistieke plek met inspirerende activiteiten en belevenissen op het gebied van kunst, cultuur en historie, die de verbinding tussen de beide dorpen en de kernen legt. Kees: “We denken bijvoorbeeld aan historische lezingen, wisselende exposities van lokale kunstenaars, creatieve workshops, fotografie, muziek, poëzie en het vertrekpunt van kunst- en (historische) wandelroutes. Ook willen we educatieve activiteiten ontwikkelen en samen met andere organisaties mooie culturele projecten organiseren. In dat kader streven we tevens naar een eenduidige regelgeving om het cultureel erfgoed binnen onze gemeentegrenzen te behouden en beschermen.”

Kortom, het Groene HartHuys wil een bruisende culturele, artistieke en historische plek zijn in het centrum van het Groene Hart!

Advertentie

Categorieën