José Geertruida Snel-van Ooi uit Tempel
José Geertruida Snel-van Ooi uit Tempel Foto: Bert Verver

En het regent, het regent... oranje lintjes!

Algemeen Koningsdag

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Op maandag 26 april 2021 vond de jaarlijkse lintjesregen plaats. Vanwege de coronamaatregelen verrast burgemeester Christiaan van der Kamp elf inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk op bijzondere wijze met een Koninklijke Onderscheiding: hij ging persoonlijk bij hen langs.

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Wim Theo van den Pangaard uit Reeuwijk zat 20 jaar in het bestuur van Stichting Watersportvereniging Reeuwijkse Plassen, waaronder als voorzitter, 20 jaar was hij afgevaardigde van deze stichting in Stichting VEEN en ook 20 jaar dacht hij mee in het Overleg Toekomstvisie Reeuwijkse Plassen. Daarnaast was hij jarenlang voorzitter van Jachtclub Reeuwijk.

Casper Steenstra-Praamsma uit Reeuwijk was jarenlang vrijwilliger bij het 5-decembercomité en was voorzitter en lid van de medezeggenschapsraad van RK basisschool Gerardus Majella. Van 2014 tot 2019 was hij voorzitter van Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) Zuid-Holland. Vanaf 2013 is hij manschap A-bevelvoerder bij de vrijwillige Brandweer Reeuwijk en vanaf 2017 voorzitter van Stichting Dorpspromotie Bodegraven-Reeuwijk. Ten slotte is hij al vanaf 2008 voorzitter en trainer bij de Goudse Ren- en Toerclub Excelsior. Hij geeft hier leiding aan jeugdtrainers en organiseert evenementen.

José Geertruida Snel-van Ooi uit Tempel doet ook van alles. Vanaf 1999 is zij voorzitter van het Vrouwengilde Reeuwijk. Vanaf 2004 draait zij bardiensten bij voetbalvereniging RVC’33 en een jaar later startte ze als penningmeester en organisator van de Tempelfeestcommissie en als interieurverzorgste bij de katholieke kerk in Reeuwijk. Daarnaast is ze al tien jaar mantelzorger.

Wilhelmus Johannes (Willem) Bakker uit de Meije is al een duizelingwekkende vijftig jaar vrijwilliger bij diverse sportacitiviteiten van Oranjevereniging De Meije. In 1995 was hij oprichter van het Meijkoor, waar hij sindsdien de dagelijkse leiding verzorgt. Vanaf 2000 helpt hij vrijwillig met opruimen van straatvuil en in 2003 tichtte hij wandelgroep Willem Bakker op. Ten slotte zet hij zich al negen jaar in als organist van RK Parochiegemeenschap Maria Hemelvaart te Nieuwkoop.

Gerrit (Gert) Nap uit Bodegraven is al 23 jaar vrijwilliger voor het kledingdepot van Stichting Dorcas Aid International. Vanaf 2000 is hij ook vrijwilliger bij The Gideons International en vanaf 2007 is hij ook ouderling bij Pinkstergemeente Bodegraven. In 2008 richtte hij het Hospice Bodegraven-Reeuwijk op, waar hij sindsdien voorzitter is.

Antoinetta (Nettie) Voordouw-Bouwens uit Bodegraven is al jarenlang barmedewerkster bij voetbalvereniging ESTO. Tussen 2001 en 2019 was ze bovendien bestuurslid en voorzitter van Huurdersvereniging Bodegraven. Vanaf 2019 is zij vrijwilligster bij het Hospice Bodegraven-Reeuwijk.

Johannes Jan (Johan) Kooiman uit Bodegraven is al vanaf 1989 organist bij protestantse gemeente De Ark in Reeuwijk en twee jaar later ook bij Emmaus in Bodegraven. Van 2016 tot 2020 deed hij daar het orgelspel bij bij PKN Gereformeerde Kerk in Waarder bij. Hij is al 17 jaar organist bij protestantse gemeente Opperdoes en al 12 jaar begeleider bij show- en drumfanfare Triomf in Bodegraven.

Aanvulling dhr. Kooiman: Mei 1970 tot december 1987 was Kooiman organist in de geref. kerk te Opperdoes. In 1974 begeleider/organist van Chr. gemengd koor ‘Shalom’ te Opperdoes, ook mede opgericht. Vanaf 1982 ook dirigent geweest hiervan. In 1976 begeleider / organist van kinderkoor ‘Kumbaya’ tot 1984. 

Maria Johanna Antonia (Ria) Duits-Kemp uit Bodegraven heeft vele vrijwilligerstaken onder haar riem. Vanaf 2011 is zij lid van de ontspanningscommissie van De Boreftse Zangers en vanaf 2013 is ze contactclown in verschillende zorgcentra in regio Zuid-Holland. Daarnaast is/was zij 3 jaar gastvrouw bij huis van gebed ’t Rustpunt, 3 jaar ondersteuner van de dagbesteding voor ouderen in Rijngaarde, 6 jaar gastmoeder voor een zwaar gehandicapte bewoner van De Hoge Burch, 7 jaar vrijwilligster in het Hofpoortziekenhuis (huidig St. Anthonius Ziekenhuis), 8 jaar medewerkster van de bestuursdienst van voetbalvereniging ESTO en 7 jaar zieken- en ouderenbezoekster vanuit de RK St. Willibrorduskerk. Daarbovenop liggen al 35 jaar vrijwilligerswerk bij Zorgcentrum Vijverhof. Ook is Duits al 3 jaar vrijwilliger bij SAM.

Pieter Masson van Wingerden uit Bodegraven is medeoprichter van voetbalvereniging Rohda’76. Hij heeft voor de club ontelbare jaren als bestuurslid en voorzitter gediend. Daarnaast is hij al 53 jaar jeugdouderling/onderhoud bij protestantse wijkgemeente Emmaüs in Bodegraven.

Marianne Maria Wilhelmina Hogendoorn-van Domburg uit Nieuwerbrug aan den Rijn is 14 jaar vrijwilligster geweest bij de Jeugdvakantiespelen in Nieuwerbrug en nog een jaar langer was ze actief voor CBS De Brug als lid van de ouderraad, overblijfmoeder of coördinator ISO. Vanaf 2001 is zij secretaresse van Oranjevereniging Prinses Juliana Nieuwerbrug en vanaf 2003 is ze bestuurslid van het Wierickehuis en de evenementencommissie. Ten slotte is ze vanaf 2010 actief EHBO’er bij de EHBO en het Rode Kruis.

Ridder in de Orde van Oranje Nassau:

Wilhelmus Frans Antony (Wim) van Grieken uit Reeuwijk is als enige inwoner van de gemeente dit jaar benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij is vanaf 1990 instructeur, wedstrijdtrainer en brigadechauffeur bij de Goudse Reddingsbrigade. Daar verzorgt hij ook trainingen voor junioren, aspiranten en senioren. Daarnaast is hij al vanaf 1992 instructeur, examenofficial, rayonlid, leercoach en praktijkbegeleider bij Reddingsbrigade Nederland.

Beeld: Bert Verver


Willem Bakker uit de Meije
Johan Kooiman en echtgenote uit Bodegraven
Gert Nap uit Bodegraven, met echtgenote
Dhr. van Wingerden uit Bodegraven, met echtgenote
Ria Duits-Kemp uit Bodegraven
Marianne Hogendoorn-van Domburg uit Nieuwerbrug, haar echtgenoot en burgemeester Van der Kamp.
Nettie Voordouw-Bouwens uit Bodegraven
Casper Steenstra-Praamsma en vrouw, Reeuwijk
Wim Theo van den Pangaard uit Reeuwijk
Wim van Grieken uit Reeuwijk
Afbeelding

Advertentie

Categorieën