Afbeelding
Foto:

Eerlijk eten bij de horeca

Algemeen

BODEGRAVEN-REEUWIJK In de week van 8 t/m 16 mei gebruiken achttien horecagelegenheden in Bodegraven-Reeuwijk Fairtrade producten bij hun Coffee-to-go of Take-away menu’s. Eerlijk eten staat die week in het hele land centraal. De Stichting Fairtrade roept iedereen op om deze Fairtrade producten te proeven, waarmee u ook de horeca steunt nu deze de klandizie zo goed kunnen gebruiken. Zo kunt u ook Moederdag extra feestelijk maken.

Er is steeds meer ‘food’ met een Fairtrade keurmerk, te herkennen aan het groenblauwe logo, waaronder rijst, tomaten, noten, oliën, kokosmelk, ijs of chocola. Door een eerlijke inkoopprijs en een Fairtrade bonus verdienen de leveranciers een leefbaar inkomen en kunnen zij produceren met respect voor milieu en mensenrechten. De Stichting Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk stimuleert het gebruik van deze producten, als bijdrage aan een eerlijke wereld.

Er werd een grote bereidheid aangetroffen bij horecagelegenheden om te laten zien dat zij eerlijk eten belangrijk vinden. Kijk op www.fairtradebodegravenreeuwijk.nl voor de deelnemende adressen. Wethouders Oskam en Nieuwenhuizen bezoeken ook in deze week een paar horecagelegenheden om hen op deze manier te prijzen voor dit initiatief.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding