Foto: Wim de Boevère

Fraaie entree voor Waarder vanaf de A12

WAARDER - Dorpsteam Waarder heeft zich ingespannen om het mooie dorp Waarder bij binnenkomst vanaf de A12 een fraaie entree te geven. Alweer enige tijd geleden zijn daarvoor vanuit de gemeente eenmalig zogenaamde ‘motie 4-gelden’ beschikbaar gesteld. Om daarvoor in aanmerking te komen moest bij de gemeente een plan worden ingediend waarin was aangegeven waaraan het geld zou worden besteed en hoe het tot verfraaiing van het dorp zou leiden.

Het plan bestond uit drie delen. Het eerste gedeelte is in juni 2020 geplaatst: de bijzondere muurschildering van natuur in het Groene Hart in het tunneltje onder de zuidelijke rijbaan van de A12. Maandag 3 mei heeft de realisatie van het tweede deel van het plan plaatsgevonden: de plaatsing van een kunstwerk op de rotonde bij binnenkomst van Waarder, eveneens aan de zuidzijde van de A12. Het ontwerp is naar een tekening van voormalig lid van het dorpsteam Tineke van Veen en bestaat uit drie reigers. Het ontwerp is uitgevoerd in staal en gemaakt door Nick Klein metaalbewerking in Driebruggen. Het kunstwerk en de natuurschildering in het aangrenzende tunneltje, waarop ook onder andere een reiger is afgebeeld, vormen een bijzondere combinatie.

Het derde deel van het plan bestond uit het weer aanbrengen van de zeer gewaardeerde fleurige bloembakken aan de verschillende lichtmasten op meerdere locaties in het dorp. Dit heeft vrijdag 7 mei zijn beslag gekregen. De nu aangebrachte bakken zijn blijvend en worden in de komende jaren, hopelijk mede via sponsoring, gevuld en onderhouden door Van den Berg Hoveniers.

Tekst en beeld: Wim de Boevère

Meer berichten