Afbeelding
Foto: Wim de Boevère

Gedenksteen in nieuwe kerk Hersteld Hervormde Gemeente

Algemeen

WAARDER/DRIEBRUGGEN - Zaterdag 8 mei heeft ds. Ruijgrok de gedenksteen onthuld in de muur van het nieuwe kerkgebouw aan de Keizermantel in Driebruggen van de Hersteld Hervormde Gemeente Waarder-Driebruggen.

De onthulling werd voorafgegaan door enige inleidende woorden van dhr. André Boele namens de Kerkvoogdij, waarin dank werd uitgesproken richting de uitvoering door bouw- en aannemingsbedrijf Goudriaan-Jongerius en de verschillende onderaannemers. Daarnaast werden de vele vrijwilligers bedankt die zich ontelbare uren in avonden en op zaterdagen hebben ingezet ter ondersteuning van de realisatie. Ook gingen er speciaal woorden van dank naar Hulz Architecten uit Staphorst voor het fraai in de omgeving passende ontwerp.

Ondanks dit heuglijke gebeuren waren voor dit memorabele moment met het oog op de coronamaatregelen slechts een beperkt aantal personen aanwezig. Dit waren zoveel mogelijk diegenen die betrokken zijn of zijn geweest bij de bouw van de kerk en pastorie. Na afloop van de onthulling was er uitgebreid gelegenheid om de kerk te bezichtigen en uiteraard was er koffie en een gebakje om de feestelijkheid te onderstrepen. Het interieur van de kerkzaal en de verschillende andere ruimtes bevinden zich in ver gevorderde staat van afronding. Zeer binnenkort vinden de eerste erediensten hier plaats.

Tekst en beeld: Wim de Boevère

Advertentie

Categorieën