De computerlessen starten weer

BODEGRAVEN-REEUWIJK - De Bibliotheek De Groene Venen hoopt in juni weer de deuren te openen voor computerlessen. Na een lange tijd van activiteiten online, mogen ze weer in groepjes lesgeven. Met het in acht nemen van de maatregelen en de goede inzet van onze vrijwilligers heeft de bibliotheek lessen ingepland in juni.

In Bodegraven start de Windows10/Digid cursus op woensdagochtend 9 juni om 09.30 uur in een lokaal in het Evertshuis. Klik&Tik de Basis start woensdagmiddag 9 juni om 13.30 uur in een lokaal in het Evertshuis. In Reeuwijk start Klik&Tik Het Internet op maandagochtend 7 juni om 09.30 uur in de bibliotheek aan de van Staverenstraat 39, in het Huis van Alles. Voor deze cursus is het nodig dat je al met de computer kunt omgaan.

Extra vaardigheid
Meer dan voorheen blijkt de belangstelling voor extra vaardigheid met de computer groot. Met de cursussen Klik&Tik leer je van de Basis af met de computer omgaan, tot kopen via Internet, een gebruiksaanwijzing vinden, artikelen met elkaar wil vergelijken, online een heerlijke maaltijd bestellen, een uniek recept zoeken, maar ook formulieren invullen en anderen ontmoeten. Ook bijv. voor mensen die nooit eerder met een computer hoefde te werken en een andere baan zoeken, is het onmisbaar om met de computer te kunnen omgaan. Met de cursus Windows10 en Digid, leer je Windows10 en je Digid goed gebruiken. Hierbij is het nodig dat je al met de computer kunt omgaan.

Vraag naar de mogelijkheden bij de Bibliotheek. Zijn de lessen vol, laat je naam noteren op de wachtlijsten, wij nemen contact met je op.

Meedoen?
Kosten per cursus van 4 lessen 10 euro. Benodigdheden voor de Klik&Tik cursussen: Koptelefoon of oordopjes. Oordopjes zijn voor 2 euro aan te schaffen bij de docent. Informatie en opgave via Barbera de Reuver; e-mail naar cursus@bibliotheekdegroenevenen.nl, telefonisch via 06-33086575 of in de Bibliotheek zelf bij de balie.

Beginnerscursus

De Bibliotheek De Groene Venen start op donderdag 10 juni om 09.30 uur in de bibliotheek in het Evertshuis een beginnerscursus. Zij gebruiken hiervoor het programma Windows 10, welke veel gebruikt wordt op de meeste computers. Ervaren docenten leggen op een rustige manier allerlei praktische handelingen uit, waarbij wij de geleerde lesstof ook direct oefenen en uitproberen. 

Er is aandacht voor bestanden en mappen, het bureaublad (apps), de taakbalk, het menu ‘start’ en het gebruik van Windows Verkenner. Verder wordt er aandacht besteed aan veilig wachtwoorden- en internetgebruik en het (veilig) gebruik van de DigiD bij websites van de overheid (DigiD). Kortom, een computercursus voor iedereen die wat meer wil leren en met meer zelfvertrouwen achter de computer wil zitten. 

Instapniveau: basiservaring Windows10 is wenselijk. Kosten deelname: 10 euro voor de hele cursus inclusief naslagwerk. Vraag naar de mogelijkheden bij de Bibliotheek. Zijn de lessen vol, laat je naam noteren op de wachtlijsten, zij nemen contact met je op. Aanmelden kan via tel. 0172-251411 of via e-mail naar Elja Franken (efranken@bibliotheekdegroenevenen.nl).

Meer berichten