<p>Harry Steenhuizen van Octobox (links) tekent de samenwerkingsovereenkomst met Bart Lageweg van Bizway (rechts).</p>

Harry Steenhuizen van Octobox (links) tekent de samenwerkingsovereenkomst met Bart Lageweg van Bizway (rechts).

(Foto: )

Samenwerking Bodegraafse ICT-bedrijven

BODEGRAVEN - Twee Bodegraafse ICT-bedrijven hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om gebruik te maken van elkaars diensten. De ene partij, Octobox, levert specifieke software aan overheden en bedrijven om openbare documenten te anonimiseren. De andere, Bizway, verzorgt de hosting en beveiliging van digitale omgevingen.


Directeur Harry Steenhuizen van Octobox: “De interesse voor onze software is vooral het afgelopen jaar enorm gegroeid. Overheden en semi-overheden moeten vaak documenten opleveren waarin de persoonsgegevens worden afgelakt. Wij hebben dat proces geautomatiseerd.” Directeur Bart Lageweg van Bizway vult aan: “Wij werken vooral landelijk, maar inmiddels blijken in onze gemeente heel veel digitale dienstverleners op velerlei terrein actief te zijn. Deels zijn we natuurlijk ook concurrenten, maar door krachten op de juiste manier te bundelen wordt iedereen sterker.”

< niet plaatsen >

Directeur Harry Steenhuizen van Octobox: “De interesse voor onze software is vooral het afgelopen jaar enorm gegroeid. Overheden en semi-overheden moeten vaak documenten opleveren waarin de persoonsgegevens worden afgelakt. Wij hebben dat proces geautomatiseerd. Recent hebben we daarvoor contracten afgesloten met onder meer enkele ministeries. Om het proces te optimaliseren hebben wij dringend behoefte aan een superveilige omgeving, onze opdrachtgevers stellen daar hoge eisen aan.”

Sterker

Directeur Bart Lageweg van Bizway toont zich tevreden dat ook in Bodegraven-Reeuwijk gevestigde bedrijven als Octobox de weg naar zijn diensten hebben gevonden. “Natuurlijk werken wij vooral landelijk,” aldus Lageweg. “Maar inmiddels blijken in onze gemeente heel veel digitale dienstverleners op velerlei terrein actief te zijn. Deels zijn we natuurlijk ook concurrenten, maar door krachten op de juiste manier te bundelen wordt iedereen sterker. En daar trekken we allemaal profijt van.”

Grootste groeiers

Hoeveel bedrijven in de ICT gevestigd zijn in Bodegraven-Reeuwijk is niet bekend, maar dat ze inmiddels een van de groeisectoren zijn is glashelder: zakelijke dienstverlening behoort al jarenlang tot de grootste groeiers qua werkgelegenheid. Lageweg en Steenhuizen hopen dat de groei van de bedrijven ook de interesse op de arbeidsmarkt voor een baan in Bodegraven-Reeuwijk vergroot. Vrijwel alle ICT-bedrijven zijn namelijk permanent op zoek naar nieuw talent.

Meer berichten