De Action doet zijn best een goede buur te zijn en haalt het bord twee weken na de opening weg.
De Action doet zijn best een goede buur te zijn en haalt het bord twee weken na de opening weg. Foto: Sabrina den Haag

Goed overleg bewoners en Action

Politiek

REEUWIJK-DORP - Pas geleden ontstond er veel commotie rondom de opening van een nieuw filiaal van de Action in Reeuwijk-Dorp. Veel omwonenden waren het niet eens met de opening van dit filiaal en afgelopen week is er een overleg geweest tussen enkele bezorgde omwonenden, de petitie-initiatiefneemster en managementleden van Action Nederland.

De bewoners hadden enkele zorgen en vragen. Een woordvoerder van de Action heeft daar naar geluisterd en kon een aantal concrete toezeggingen doen. “We vinden goed contact met de omgeving van groot belang, dus zijn daarom blij met dit constructieve gesprek. De zorgen die er waren hebben we zo goed mogelijk geprobeerd weg te nemen,” aldus de woordvoerder. 

Direct omwonende Nanette Kalisvaart heeft vertrouwen gekregen dat Action zijn best doet een goede buur te zijn. “Als buren vind ik het erg prettig op deze manier een goede relatie met elkaar op te bouwen. Al onze vragen en zorgen zijn besproken en daar zijn wat mij betreft zeer werkbare afspraken uit gekomen.”

Afspraken
• Openingstijden: Action begrijpt dat zondagsopenstelling gevoelig ligt en ziet daar om die reden vanaf. Op zondagen blijft de winkel dus gesloten.
• Levermomenten: Er wordt één keer per dag tussen 13.00 en 17.00 uur geleverd en retourgoederen worden daarbij meteen teruggenomen Mocht het filiaal met één levering per week minder afkunnen, dan wordt daartoe overgegaan. Anders dan bij een supermarkt is er geen sprake van een koelvoorziening/lopende motor; deze geluidsbron is daardoor uitgesloten voor direct omwonenden
• Verlichting parkeerterrein: Action is bereid de verlichting van de lichtmasten op het parkeerterrein gelijk te schakelen aan de openingstijden. Dit naar aanleiding van opmerkingen over lichtvervuiling.
• Verwachte verkeersbewegingen: Er wordt er iets meer drukte verwacht dan toen de Aldi daar zat, maar veel gelijkmatiger verdeeld door de week. De ochtenden komen doorgaans rustig op gang bij Action-winkels. Op woensdagen starten de weekacties waardoor dat anders kan zijn, maar dit verschilt per winkel.
• De chauffeurs van Action die in Reeuwijk gaan leveren, ontvangen in hun briefing voor hun vaste route extra informatie over onder meer specifiek verkeersgedrag op de smalle wegen om overlast en bermschade te voorkomen.
• De bewoners hebben aangegeven dat het al erg druk is op de Reewal met vrachtverkeer, maar dit neemt dus af door de Action ten opzichte van de Aldi. Dit komt door het ene levermoment per dag.
• De Action-winkel is tijdelijk bedoeld. Zij willen namelijk elders een winkel opening, maar hier wordt nog druk gezocht naar een beschikbaar pand. Daarom is er een huurcontract gesloten voor een jaar.
• Opening van de winkel in Reeuwijk is aanvullend bedoeld en dus niet om andere filialen in de omgeving te kunnen sluiten waardoor het ineens drukker zou worden in Reeuwijk-Dorp.
• Het tijdelijke reclamebord dat de nieuwe winkel aankondigt wordt uiterlijk twee weken na de opening weggehaald.

Waarom geen huizen?
“En de zorgen over ‘waarom geen huizen’ en ‘waarom geen buurtsuper’ zijn uiteraard niet voor de Action en vallen samen met de Dorpsvisie waar met de gemeente overleg over zal moeten plaatsvinden,” aldus Nanette Kalisvaart

De Action heeft ook toegezegd open te blijven voor contact en ervaringen om zo samen met de bewoners een vruchtbare periode te hebben in Reeuwijk-Dorp.

Advertentie

Categorieën