Foto:

Reddingsbrigade geeft zwemles in Surfplas

REEUWIJK - Met een warme zomervakantie voor de deur neemt ook het enthousiasme om te gaan zwemmen weer toe. Heerlijk met elkaar de zee, de plas of het meer in, maar zwemmen in open water is écht anders dan in het zwembad. Daarom organiseerde de Goudse Reddingsbrigade afgelopen week zwemlessen bij de Surfplas in Reeuwijk.

“Zwemmen in buiten water moet je leren. Zeker voor onervaren zwemmers kan het behoorlijk spannend zijn om in het water je voeten niet te zien, misschien zelfs een plant of steen te voelen,” legt Ellis van Liempt van de GRB uit. “En wat doe je op het strand als je papa of mama kwijt bent? Wat doe je als je kramp krijgt in het koude water? Hoe haal je iemand uit het water? Met onze buiten lessen komen dit soort situaties aan bod en hopen wij onze zwemmers na de zomervakantie allemaal weer veilig en wel in het zwembad terug te zien.”

Aan de hand van routekaarten rouleerden de jonge zwemmertjes met hun instructeurs langs verschillende onderdelen als EHBO, strandspellen en zwemmen. Er werden pleisters geplakt, het water in gerend, kopje onder gegaan en langs de boeienlijn gezwommen. Naarmate het zwemniveau hoger werd waren de activiteiten aangepast. De zwemmers voor de Lifesaver diploma’s oefenden om een drenkeling in totale paniek uit het water te halen. Als kers op de taart mochten alle kinderen een rondje meevaren in de reddingsboten.

De reacties op de buitenlessen waren positief en blijven de komende jaren terugkomen in het lesprogramma van de Goudse Reddingsbrigade.

Meer berichten