Archiefbeeld
Archiefbeeld

De Najaarsmarkt kan geen doorgang vinden

Algemeen

Een bericht van de Evenementen Commissie Bodegraven:

Tot onze spijt hebben wij moeten besluiten om de Najaarsmarkt ook dit jaar niet door te laten gaan. Gezien de huidige richtlijnen van de overheid m.b.t. evenementen zien wij het niet gebeuren dat begin september alle Coronamaatregelen afgeschaft zullen zijn.

Omdat wij niet in aanmerking komen voor het garantiefonds voor evenementen van de overheid, kunnen wij ons het niet veroorloven om nu financiële verplichtingen aan te gaan. In goed overleg met de BOV is ook besloten de braderie geen doorgang te laten vinden.

Wij zijn op de achtergrond al maanden bezig met de voorbereidingen van dit evenement, omdat wij hoopten dat het doorgang kon vinden. Onze gemeente verdient weer een feestje na zo’n zware periode. Des te zuurder is het dat, wanneer de eindstreep in zicht is, wij toch genoodzaakt zijn deze beslissing te nemen.

Wij blijven samen met de gemeente kijken of wij op een later tijdstip alsnog wat kunnen organiseren als de regels dat toelaten.

Voor nu willen wij alle vrijwilligers, de gemeente, de hulpdiensten en de sponsoren hartelijk danken voor het meedenken en mede mogelijk proberen te maken van de Najaarsmarkt.

Hopelijk tot snel.

Met hartelijke groet,
Evenementen Commissie Bodegraven