Het Evertshuis hoopt de deuren binnenkort voor het publiek te mogen openen. Beeld: Alice Bekkering
Het Evertshuis hoopt de deuren binnenkort voor het publiek te mogen openen. Beeld: Alice Bekkering

Evertshuis opent met vertrouwen het nieuwe theaterseizoen

Algemeen

BODEGRAVEN-REEUWIJK

Nu de vakantie zijn einde nadert en het kabinet publiekelijk aangeeft na te denken over een mogelijke einddatum voor alle coronabeperkingen, kijken velen vol belangstelling uit naar de opening van het nieuwe theaterseizoen. Het Evertshuis in Bodegraven trapt op 4 september af met een zogenaamde ‘preview-avond’ voor de Vrienden van het Evertshuis. Onder het genot van een hapje en drankje kunnen zij genieten van cabaretiers Danielle Schel en Martijn Kardol en van zangeres Luna Zegers, die alle drie een stukje uit hun programma komen spelen.

door Ans van Heck

Het Evertshuis heeft voor het komend seizoen een gevarieerd cultureel programma in elkaar gezet waarin voor elk wat wils te vinden is: van toneel tot cabaret en van dans tot muziek. Volgens Ton van Rheenen, directeur van Stichting Het Evertshuis, gaan alle programma’s door. 

Ton: “We weten natuurlijk nog niet wat de mogelijkheden voor grote groepen worden, maar ik ga ervan uit dat alles gewoon doorgaat, alleen misschien voor een beperkt publiek. Niemand weet hoe de pandemie zich verder ontwikkelt en we weten ook nooit van tevoren welke maatregelen de overheid gaat afkondigen. 

Maar wij zijn op alles voorbereid en hebben daar contractueel rekening mee gehouden. Bij kortere voorstellingen kunnen we dan bijvoorbeeld kiezen voor meerdere voorstellingen op een avond, rekening houdend met de 1,5 meter.”

Het Evertshuis heeft goed gekeken wat de afgelopen jaren de populaire voorstellingen waren in de gemeente en op basis daarvan een mooie nieuwe selectie gemaakt. Daarnaast heeft het theater ook heel divers geprogrammeerd; het is een goede mix van toneel, zang, dans en cabaret geworden. Ton: “We zijn altijd wel op zoek naar bijzondere voorstellingen waarvan we weten dat er misschien niet zo veel publiek voor is, maar die inhoudelijk wel heel bijzonder zijn. 

Zo is er dit jaar gekozen voor de toneelvoorstelling ‘Hallo Bandoeng’ van Stichting Toneelwerk. Wij geven ook graag de ruimte aan plaatselijke culturele organisaties en we vinden het interessant om minder bekend talent wat meer bekendheid te geven.”

Wat is voor de directeur het hoogtepunt uit het aankomende programma? “Dat is natuurlijk altijd een vreselijk moeilijke vraag, want er zitten zo veel mooie dingen bij. 

Ik ben erg benieuwd naar Alexander Broussard in ‘The Billy Joel Experience’. Ik ben een ontzettende fan van Billy Joel, dus ik kijk daar erg naar uit! Daarnaast besteden we het komend seizoen veel aandacht aan jeugdtheater. Dus, heb je kinderen, houd de voorstellingen goed in de gaten!”

Na meer dan een jaar gesloten te zijn geweest en veel voorstellingen te hebben geannuleerd en verplaatst, zijn de medewerkers van het Evertshuis dolblij dat ze binnenkort weer publiek mogen ontvangen en allerlei mooie voorstellingen mogen laten zien. Heb je zin om naar een leuke cabaret-, toneel- of dansvoorstelling of naar een mooi concert te gaan? 

Kijk op de website van het Evertshuis voor het volledige programma. De kaartverkoop is inmiddels al gestart!

Advertentie

Categorieën