Foto:

Thijs Mansier stopt als centrummanager “Ik was nog lang niet klaar”

Een jaar lang heeft Thijs Mansier zich als centrummanager ingezet voor Bodegraven. Deze week heeft de actieve Bodegraver besloten om zijn functie neer te leggen.

Mansier: “Ik zag het zijn van centrummanager als een mooie kans om iets te betekenen voor Bodegraven, maar heb voor mijzelf bij aanvang een kader gesteld. Naast centrummanager ben ik tevens ondernemer en deze twee rollen moet ik naast elkaar kunnen vervullen en ze mogen elkaar niet bijten. De laatste maanden heb ik gemerkt dat deze twee posities steeds vaker met elkaar gingen schuren. Zeker na het openen van een nieuwe horecazaak in het dorp. Men heeft mij wel eens gevraagd hoe ik de combinatie zag, maar ik had deze voor mijzelf altijd duidelijk. Tot het moment dat ook het gemeentelijk bestuurlijk orgaan deze twee rollen tegenover elkaar heeft gezet in een geschil met mij als ondernemer. Dit was voor mij het punt waarop ik heb moeten besluiten om het centrummanagement neer te leggen.

Thijs Mansier houdt van actie. Hij is frontman van de band Waterproof Shampoo, heeft zijn eigen boekingsbureau én is een van de eigenaren van Grandcafé en Podiumcafé Baas in het Bodegraafse centrum. Afgelopen weekend organiseerde hij Jam in the Park in de Zustertuin. Meer actie is wat hij voor ogen had voor het Bodegraafse centrum. “Bodegraven moet en kán bruisender en dit is keihard nodig om mensen naar ons dorp te blijven trekken en de winkelpanden gevuld te houden. Je ziet in gemeenten om ons heen hoeveel ruimte er is voor evenementen of vermaak op straat, ook tijdens deze ‘coronatijd’. En dan heb ik het niet alleen over de gemeenten die ons meteen omringen, maar ook verder weg. Via socialmedia kon ik meekijken met collega-evenementenbureaus en -centrummanagers en ik verbaas me er dan over dat het hier niet kan.” Aan de BOV ligt het volgens de scheidende centrummanager niet. “De BOV wil heel graag, maar krijgt binnen de regelgeving weinig ruimte waar andere dorpen of steden dat wel krijgen. Met of zonder coronamaatregelen had ik me daar graag voor in willen zetten om meer gedaan te krijgen, ik was voor mijn gevoel nog lang niet klaar.”

Mansier kijkt terug op een bijzonder jaar. Een vol corona-perikelen, maar ook een jaar waarin hij samen met het BOV-bestuur zichtbaar en onzichtbaar stappen richting een bruisender centrum heeft kunnen zetten.

Meer berichten