Afbeelding

Zere plek

Algemeen Politici aan het woord

Alle opmerkingen op social media geven mij als gemeenteraadslid wel eens het gevoel dat het niet zo goed gesteld is met onze gemeente. Commentaren zijn vaak niet mals en er valt kennelijk veel te klagen. Om te kijken of mijn gevoel terecht is, ben ik eens gaan kijken welke Facebookgroepen allemaal digitaal actief zijn in en voor onze gemeente. De oogst was verrassend groot en divers. Logisch eigenlijk, want we zijn natuurlijk een gemeente met een grote diversiteit. Maar toch. In je eigen bubbel zie je dat vaak niet. Op ieder gebied heb je wel een aantal groepen. Een heel kleine bloemlezing:

Als je wilt weten wat er in de gemeente gebeurt, kun je naar EditieGroeneHart,  BR6, de Digitale Bodegraafse Krant of Kijk op Bodegraven-Reeuwijk. Wil je mooie plaatjes zien van onze gemeente, ga dan naar fotogroepen, zoals Mooi Bodegraven Reeuwijk, Ruud Kooistra of FotoFunBodegraven. De groep Inwoners Bodegraven-Reeuwijk mobiliseert naar eigen zeggen allemaal experts, ieder op zijn/haar eigen gebied, iedereen dus. Verder zijn er gezellige ruilgroepen, zoals Spaaracties in Bodegraven en Boeken (ver)kopen, ruilen & lenen in Bodegraven. Via ruilacties leer je nieuwe mensen en wijken kennen! De Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk zorgt dat je meedeelt in de winst van schone energie voor maar 5 euro en Duurzaam Bodegraven Reeuwijk verkoopt abonnementen voor biogroenten en organiseert lezingen in de Hortus Populus. En dan vergeet ik bijna nog Happy Stones Driebruggen, die beschilderde steentjes neerlegt op straat op de stoep of in de bosjes of het gras, onder een prullenbak of op een paaltje. 

We zijn een ontzettend gezellige, actieve gemeente met betrokken inwoners! En dat blijft zo als er ook mensen en groepen zijn die af en toe de vinger op de zere plek leggen.

!