Afbeelding

Het Groene HartHuys geopend

Algemeen

Onder grote belangstelling is vrijdag 15 oktober Het Groene HartHuys in Bodegraven officieel geopend. Dit gebeurde met de onthulling van het schilderij van de Reeuwijkse kunstenares Margriet Blanken door waarnemend burgemeester Erik van Heijningen, wethouder van Cultuur Odd Wagner en Willie de Zoete (lid van het college van Gedeputeerde Staten).

Foto voorpagina en tekst door Edith Op de Woerd

Het Groene HartHuys is ontstaan uit een samenwerking van het inwonersinitiatief ‘Hart in Bodegraven’ en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Het idee was om een plek te creëren waar de activiteiten van de Kunstkring Bodegraven-Reeuwijk, de Historische Kring Bodegraven en de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk konden samenkomen. In de Bouwsteeg in Bodegraven vond men de ideale locatie. Samen met de steun van vele vrijwilligers, sponsorende bedrijven en ondersteuning van de gemeente heeft het prachtige historische kaaspakhuis in de Bouwsteeg in Bodegraven in sneltreinvaart een ware metamorfose ondergaan.

Verbinden

De stichting ‘Het Groene HartHuys’ heeft grote ambities om een cultureel, kunst- en historisch centrum te worden in het Groene Hart. Het Groene HartHuys moet alle kernen van de gemeente en de regio gaan verbinden en in de toekomst een onderkomen bieden aan allerlei activiteiten zoals historische lezingen, exposities van lokale kunstenaars, creatieve workshops, fotografie, muziek en poëzie. Tevens gaat het Groene HartHuys als vertrekpunt dienen van kunst- en historische wandel- en fietsroutes.

Tijdens de opening werd de stichting blij verrast door gedeputeerde Willie de Zoete, die bekend maakte dat er behoorlijk bedrag aan subsidie is toegekend. Tegelijkertijd met de onthulling van het schilderij kreeg waarnemend burgemeester Erik van Heijningen uit handen van een van de medewerkster van Petra Flach Body Casting Nederland het kunstwerk ‘Corona’, dat de verbinding symboliseert tijdens de corona-lockdown. Van Heijningen zegde toe dat het kunstwerk een prominente plaats in het gemeentehuis zal krijgen.


Het Groene HartHuys zal in de toekomst dagelijks open zijn tussen 10.00 en 17.00 uur.

Op de foto: Odd Wagner (Wethouder Cultuur), Erik van Heijningen (waarnemend burgemeester Bodegraven-Reeuwijk),
Margriet Blanken (Kunstenares), Willie de Zoete (lid van het college van Gedeputeerde Staten) en Peter Blanken (voorzitter stichting Het Groene HartHuys)

Advertentie

Categorieën