Het thema van Micha-zondag: Beter zorgen voor Gods schepping.
Het thema van Micha-zondag: Beter zorgen voor Gods schepping.

Kleur je wereld groen

Algemeen

BODEGRAVEN

Dit jaar stond vanuit de Micha-beweging het thema ‘duurzaamheid’ centraal. Met elkaar worden we aan het denken gezet over onzes keuzes en de gevolgen daarvan. Micha-Zondag wordt één keer in het jaar gehouden op de zondag die het dichtst bij 17 oktober ligt. Er wordt dan stilgestaan bij sociale en economisch gerechtigheid. Micha was een profeet uit het Oude Testament. Hij vond dat je het geloof moest vertalen in gedrag naar de mensen om je heen; opkomen voor de armen en de vluchtelingen is wat God van je wil.

door Lars Ferwerda

Arnout Francke is predikant van de Ichthuskerk in Bodegraven en heeft zondag 17 oktober genoten van de dienst. “We begonnen de dienst met liederen en de start van het thema: kleur je wereld groen. Alle gemeenteleden hebben een werkboekje gekregen met opdrachten, feitjes en weetjes. Het was een mooie dienst, feestelijk, en in mijn preek heb ik de zintuigen aan het werk gezet. Zo werden er bijvoorbeeld vogelgeluiden te horen en zelfs zingende walvissen . Ik wilde een stukje blijdschap en verwondering over Gods prachtige schepping delen.’’

Het thema ‘Kleur je wereld groen’ past onder het kopje ‘duurzaamheid’. Dat is een ingewikkeld thema, maar dat wordt opgelost door er op een speelse manier mee bezig te zijn. “Je kan het als individu doen, maar ook samen,” zegt Francke. “Juist doordat het ingewikkeld is, kunnen we ook van elkaar leren en samen dingen oppakken. Ook zijn de eerste ideeën gepost op de groene wand van hoop: het Too Good To Go-concept bijvoorbeeld. Er gebeurt al heel wat in Bodegraven en we willen aansluiten bij de ideeën die er al zijn. We gaan nu in ieder geval een jaar het thema verkennen door middel van excursies, een natuurfotowedstrijd, en een bezoek aan de Hortus. We willen eigenlijk van elkaar leren, elkaar leren kennen en elkaar binnen het thema stimuleren.” zo sluit Arnout Francke af.

De kerkdienst is terug te zien op de website van de Ichthuskerk: www.bodegraven.gkv.nl 

Advertentie

Categorieën