Afbeelding

Oma, Diego en de paramoteur

Algemeen

Bodegraven

Vrijdag 5 november om 16.00  uur in het Huis van Alles, Vromade 1 in Bodegraven, presenteert Ria Peerdeman haar kinderboek ‘De avonturen van Oma, Diego en de paramoteur’, aan de Oké-klas van Bureau Bousa.

Bureau Bousa begeleidt basisschoolkinderen en hun ouders met het op een goede manier huiswerk maken. Heel belangrijk hierbij is dat kinderen lezen en voorgelezen worden. Ria zal dan ook voorlezen uit haar boek. Tevens geeft ze alle kinderen van de Oké-klassen in Bodegraven een exemplaar van haar nieuwe boek.

Het kinderboek is zo geschreven dat het een genot is om eruit voor te lezen en mee te gaan in de fantasie van een Oma die met haar kleinkind en een paramoteur allerlei avonturen beleeft. Een paramoteur is een echt bestaande vliegende bromfiets die in de zomer regelmatig boven Bodegraven vliegt. Door het boek krijgen kinderen ook aardrijkskundige kennis omtrent de gebieden waar ze zijn, zoals bijvoorbeeld de Nieuwkoopse Plassen, Tiel, Hoge Veluwe

Het boek is te koop bij Karssen en via www.riapeerdeman.nl

Ria Peerdeman-Scholman heeft drie liefdes: haar familie, schrijven en reizen. Ze is geboren in Montfoort in 1949 en woont al 50 jaar in Bodegraven. Ze heeft veel reisjournalistiek gedaan onder andere voor de ANWB en ACSI. Ze was hoofd redactie bij Uitgeverij Lakerveld en schreef voor de Libelle, Opzij en Kinderen. Ze is haar loopbaan begonnen bij de Bodegraafse Kroniek. Ria heeft informatieve boeken geschreven voor het blad Kinderen over adoptie, e.h.b.o. en borstvoeding. In 2006 schreef ze het boek ‘De gewassen hand’ over de moord op haar schoonzus. Tegenwoordig is ze trouwambtenaar van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, schrijft ze artikelen voor Support Magazine en Business Content Media en schrijft ze boeken.

Afbeelding

Advertentie

Categorieën