Afbeelding

Robèrt Smits in Gast uit de Streek

Algemeen

Bodegraven

Klimaatburgemeester en ex-wethouder Robèrt Smits is maandag 22 november vanaf 20.00 uur te horen in het radioprogramma Gast uit de streek bij BR6. In het interview vertelt hij over zijn loopbaan in de cosmetische industrie, zijn werk bij de omgevingsdienst, zijn carrière in de politiek en zijn huidige ambities. Hij doet op dit moment een opleiding voor energie prestatie adviseur, zodat hij binnenkort geaccrediteerd is om energielabels toe te kennen.

Robèrt kwam via de milieuraad in de politiek terecht. Hij werd door Broos de Groot gevraagd om namens GroenLinks deel te nemen aan de raadsadviescommissie. Hij werd uiteindelijk fractievoorzitter en haalde tijdens de gemeenteraadverkiezingen van 2018 twee zetels binnen voor GroenLinks. De partij werd lid van de coalitie en Robèrt werd wethouder. Hij kreeg behalve klimaat en duurzaamheid ook jeugdzorg in zijn portefeuille. Hij ontdekte hoe lastig het was om de kosten voor jeugdzorg te beheersen en terug te brengen. Tenslotte voelde hij dat de raad en de fractie geen vertrouwen meer hadden in zijn beleid en besloot na twee jaar te vertrekken als wethouder.

Het viel niet mee om na het wethouderschap weer een leuke baan te vinden. Het thuiswerken tijdens de coronapandemie viel hem zwaar. Hij besloot een opleiding te volgen voor energie prestatie adviseur. Ieder huis dat verkocht wordt moet een energielabel hebben. Om te bepalen welk energielabel een huis heeft, is een geaccrediteerd energie prestatie adviseur nodig. 

Het interview is op de radio te horen in het programma Gast uit de Streek dat op maandag om 20.00 uur, dinsdag om 22.00 uur en zondag om 19.00 uur wordt uitgezonden. Het interview is vanaf maandag 22 november ook als podcast te horen via Spotify. Kijk voor de overig ontvangstmogelijkheden op de website www.br6.nl

Advertentie

Categorieën