Rini Emonds (vv Bodegraven): ‘Geen volwaardig trainingsveld over’

Algemeen

Bodegraven

Na de uitvoerige discussies van de laatste jaren over de capaciteitsproblemen rond de buitensportaccommodaties was het duidelijk dat vv Bodegraven de helft van het tweede veld moest afstaan voor de aanleg van een half hockeyveld. Rini Emonds, die namens de vereniging insprak tijdens de inspraakraad van vorige week, vertelde dat de vereniging er kort voor de aanbesteding van het werk achterkwam dat het geplande hockeyveld geen volwaardig bruikbaar half trainingsveld overliet. Dit trainingsveld zou ook door de scholen en buurtsportcoaches worden gebruikt.

door Bert Verver

Door miscommunicatie van de gemeente was de fout pas op een laat moment duidelijk geworden. Aan de hand van een duidelijke presentatie liet hij de raadsleden zien dat door het hockeyveld een kwart slag te draaien het probleem kon worden opgelost. Hij stelde dat de keuze de gemeente voor was ingegeven door de overweging om zoveel mogelijk bouwgrond te kunnen uitgeven. Het ging volgens hem daarbij slechts over 200 m2, die later weer beschikbaar zou komen. Hij riep de raad op de wethouder het huiswerk over te laten doen, zodat het halve veld ook de komende tijd nog benut kan worden. Mocht het nu getekende plan toch worden uitgevoerd, dan zou zijn vereniging het onderhoud van de rest van het veld staken.

Wethouder Dirk-Jan Knol betreurde de miscommunicatie, die inmiddels in een gesprek was rechtgezet, en ontkende niet dat gronduitgave een rol had gespeeld bij de planvorming. Hij wees erop dat het veld nog tot juni beschikbaar is en dat daarna kan worden uitgeweken naar het nieuwe veld bij het sportcomplex aan de Grutto. Volgens de wethouder was dat een bruikbaar alternatief.

Hoewel er normaal gesproken in de inspraakraad geen discussies plaatsvinden, gingen raadsleden toch in op de problematiek. Echt inhoudelijk werd het niet, maar het was duidelijk te merken dat de raadsleden niet gelukkig waren met de ontstane situatie. Wethouder Knol beriep zich op zijn uitvoerende rol als wethouder en toonde zich niet erg bereid om nog wijzigingen in de plannen aan te brengen, onder andere omdat de hockeyvereniging en vv ESTO,  die ook bij de veldenproblematiek betrokken is, al hun akkoord hadden gegeven.

Advertentie

Categorieën